Medvehagymás-mascarponés kiflik
2019-04-06- Konyha: Magyar
- Fogás: Egyéb fogás
- Nehézség: Közepes
Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- Tésztához
- 40 dkg liszt
- 1 db tojássárgája
- 0,5 dl olaj
- 1 kávéskanál cukor
- 1 teáskanál só
- 2-2,5 dl langyos tej
- 2,5 dkg friss élesztő
- Krémhez
- 12 dkg mascarpone vagy sajtkrém
- fél csokor aprított medvehagyma
- Tetejére
- 1 db tojás
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- 1 dl meglangyosított tejbe tesszük a cukrot, egy kevés lisztet és az elmorzsolt élesztőt. Az élesztőt felfuttatjuk.
A lisztet egy keverőtálba tesszük, elkeverjük a sóval, hozzáöntjük az élesztős tejet, a többi hozzávalót és alaposan összedolgozzuk.
- Konyharuhával letakarjuk és 30 percig pihentetjük.
Míg pihen a tésztánk, addig felaprítjuk a medvehagymát.
- A duplára kelt tésztánkat kb. 35 cm-es kerekre kinyújtjuk, és megkenjük a mascarponeval (vagy krémsajttal).
- Rászórjuk az aprított medvehagymát. 16 cikkre vágjuk, és feltekerjük kifliknek.
- Sütőpapíros tepsire tesszük, kb 10 percig pihentetjük, lekenjük felvert tojással.
- 180 fokon kb 20 perc alatt szép pirulósra sütjük.
Sütés előtt megszórhatjuk ízlésünk szerinti magokkal, és reszelt sajttal is.
- Aki nem szereti a medvehagymát és a krémsajtot sem, az a kerekre kinyújtott tésztát kenje le puha vajjal, vagy olajjal. Vágja cikkekre, tekerje föl. Nagyon finom, és puha kiflik lesznek belőle.
A recept megosztása