Meggymártás pirított darával, sült csirkemellel
2020-06-21Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- Meggymártás
- 70 dkg meggy
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál étkezési keményítő vagy liszt
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 3-4 db őrölt szegfűszeg vagy egész
- 1 szelet citrom
- 2 evőkanál cukor vagy édesítő
- Pirított dara
- 1 csésze búzadara
- 3 evőkanál olaj
- 1 pohár víz
- 1 kávéskanál só csapott
- Sült csirkemell
- 70 dkg csirkemell
- fűszer ízlés szerint
- 2-3 evőkanál olaj
Mennyiség: adag
Hozzávalók
Mennyiség: adag
|
Elkészítés
- Meggymártás: A meggyet megmossuk és kimagozzuk. Egy edénybe feltesszük főni, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje. Fahéjjal, citromkarikával, csipet sóval. és szegfűszeggel fűszerezzük. Ízlés szerint cukorral (vagy édesítővel) édesítjük. 2-3 percig forraljuk. A tejszínt simára keverjük a keményítővel. Merőkanálnyi meleg főzőlevet keverünk hozzá, a meggyhez öntjük. 1 percig forraljuk és kész is van.
- Pirított dara: Lényeges hogy az edényünknek ráillő fedője legyen, és a csésze víz, amit a kezünk közelébe készítünk. Vastagabb serpenyőbe 3-4 evőkanál olajat hevítünk, és beleöntünk egy csésze (3 dl) darát. A csészébe annyi hideg vizet töltünk mint amennyi a dara. A darát folyamatosan keverjük (párperc) amikor úgy látjuk hogy átpirult (de nem égett) sózzuk és ráöntjük vizet. Gyorsan átkeverjük, lefedjük, és elzárjuk a lángot. Öt-hat perc alatt beszívja a vizet, megdagad, és kész is van.
- Sült csirkemell: A csirkemell szeleteket ízlés szerint fűszerezzük. Egy serpenyőbe 2 evőkanál olajat hevítünk, és a hússzeleteket kb. 4 percig sütjük mindkét oldalán mozgatás nélkül. Nyomással ellenőrizhetjük, hogy mennyire sült át (vagy mag-hőmérővel 75 fokosnak kell lennie). Ezután pihen 8- 10 percet, és kész is.
A recept megosztása