Loader

Meggymártás pirított darával, sült csirkemellel

2020-06-21
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: adag

Hozzávalók

Mennyiség: adag

Elkészítés

  1. Meggymártás: A meggyet megmossuk és kimagozzuk. Egy edénybe feltesszük főni, annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje. Fahéjjal, citromkarikával, csipet sóval. és szegfűszeggel fűszerezzük. Ízlés szerint cukorral (vagy édesítővel) édesítjük. 2-3 percig forraljuk. A tejszínt simára keverjük a keményítővel. Merőkanálnyi meleg főzőlevet keverünk hozzá, a meggyhez öntjük. 1 percig forraljuk és kész is van.
  2. Pirított dara: Lényeges hogy az edényünknek ráillő fedője legyen, és a csésze víz, amit a kezünk közelébe készítünk. Vastagabb serpenyőbe 3-4 evőkanál olajat hevítünk, és beleöntünk egy csésze (3 dl) darát. A csészébe annyi hideg vizet töltünk mint amennyi a dara. A darát folyamatosan keverjük (párperc) amikor úgy látjuk hogy átpirult (de nem égett) sózzuk és ráöntjük vizet. Gyorsan átkeverjük, lefedjük, és elzárjuk a lángot. Öt-hat perc alatt beszívja a vizet, megdagad, és kész is van.
  3. Sült csirkemell: A csirkemell szeleteket ízlés szerint fűszerezzük. Egy serpenyőbe 2 evőkanál olajat hevítünk, és a hússzeleteket kb. 4 percig sütjük mindkét oldalán mozgatás nélkül. Nyomással ellenőrizhetjük, hogy mennyire sült át (vagy mag-hőmérővel 75 fokosnak kell lennie). Ezután pihen 8- 10 percet, és kész is.
A recept megosztása
Átlag

(5 / 5)

5 5 9
Osztályozd ezt a receptet

9 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Rablóhús (sütőben)

  • Néró teasütemény

  • Kati szelet

  • Mákos süti

  • Gombafasírt sütőben

Vélemény, hozzászólás?

Fel!