Loader

Mézeskalács

2015-10-31
Related Recipes:
 • Fanta szelet

 • Citromos szelet

 • Medvehagymás csavart

 • Barackos túrókocka

 • Habos almás

A mézeskalács a karácsony egyik elmaradhatatlan kelléke, dísze, finomsága. De én úgy gondolom, hogy az év bármely napján elkészíthető csak a megfelelő formát kell hozzá meglelni. Nekem gyerekkorom búcsúinak emlékét eleveníti fel például a mézes puszedli, a mézeskalács szív vagy akár a házikó!

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

 1. 80 dkg lisztet az összes hozzávalóval, kivétel a díszítésre használt dolgokat, összegyúrjuk, csomómentesre, majd lefedjük és 24 órára a hűtőbe tesszük.
 2. Másnap a fennmaradó 20 dkg lisztet jól beledolgozzuk a tésztába, ezzel egy nyújtható állagú tésztát kapunk. Lisztezett gyúródeszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk ( kelni fog még a sütőben,úgyhogy nem lesz túl vékony ), majd kiszaggatjuk a kívánt formákkal.
 3. A leeső részeket összegyúrjuk, újra nyújtjuk és szaggatjuk, mindaddig míg el nem fogy a tészta. A tepsiket sütőpapírral béleljük, majd a kiszaggatott mézeskalácsokat beletesszük. Arra kell vigyázni, hogy valamennyit kelni fognak a sütőben,
 4. így ügyeljünk ne rakjuk túl közel egymáshoz őket. Miután az összes tésztát kiszaggattuk, a sütés mellett lesz időnk a díszítésre használatos tojásfehérjét a cukorral és a pár csepp esettel kemény habbá verni.
 5. Azért fontos, hogy minél keményebb legyen a hab, hogy a díszítésnél ne vessze el a formáját.
 6. Amint az első adag kalácsot kivesszük a sütőből hozzá is lehet látni a díszítéshez. Én zacskót használok ehhez a művelethez.
 7. Megfelelő nagyságú lukat vágok az egyik sarkára és azzal díszítem, ami mindenkinek a saját fantáziájára van bízva.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!