Loader

Mindennapi kenyerünk, hagymás kenyér sütőben sütve

2015-10-31
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Szilvalekvár tartósítószer nélkül

  • Tepsis sült tarja

Bizonyára mindenkinek megfordult már a fejében, hogy sütni kéne egy kenyeret, vagy legalább egyszer kipróbálni. Hát én kipróbáltam, nehéz munka. de nagyon megéri. Van pár tippem, jó tanácsom is hozzá. Ha formában sütjük a kenyeret, a sütőrácsot a középső sínre toljuk, ott a legmegfelelőbb a sütés. Mielőtt megkezdenénk a sütést, a megkelt kenyértésztát vízbe mártogatott kenőtollal kenjük meg, és úgy toljuk be a sütőbe. Ha hirtelen pirulna a kenyérkénk, a tetejére tegyünk alufóliát.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A kovászhoz 3 dkg friss élesztőt belemorzsolunk egy félliteres edénybe, összekeverjük 1,5 dl langyos vízzel, 1 kávéskanál cukorral és 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszttel, majd meleg helyen állni hagyjuk kb. 1/2 órát, amíg felfut. Közben a lisztet kimérjük, ha hideg helyen volt pl. kamrában, langyosítsuk meg mikrohullámú sütőben, 2 perc a legkisebb teljesítményen, vagy egy tálban tegyük meleg helyre a kovász felfutásáig. A lisztet és a kovászt 3 kiskanál sóval és kb. 2-3 dl vízzel eldolgozzuk, hogy egynemű masszát kapjunk.
  2. Majd hozzáadjuk az olajon megpirított hagymát. Addig dagasztjuk, míg hólyagos lesz a tészta. A tetejét megszórjuk liszttel, leterítjük konyharuhával, és 1 órát állni hagyjuk. Amikor duplájára nőtt, még egyszer alaposan átdagasztjuk. Olajjal kikent tepsire tesszük, betakarjuk.
  3. Kb. fél órán keresztül meleg helyen pihentetjük. A sütőbe egy forró vízzel telt edényt helyezünk, nem melegítjük elő a sütőt, hanem amikor berakjuk a tésztát a sütőbe, akkor gyújtjuk be. 190 fokon 45-60 percig sütjük.
  4. A megsült kenyeret vizes kenőtollal megkenjük, és rácsra rakjuk hűlni. Ha már teljesen kihűlt konyharuhába csomagolva tesszük a kenyértartóba.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!