Loader

Mustáros natúrszelet zöldséges rizzsel

2015-11-01

A minap valami gyors és finom vacsorára vágytam, ezért körülnéztem a hűtőben. Találtam néhány szelet karajt, amit azonnal kezelésbe vettem, mert már ki is gondoltam, hogy mit ennék legszívesebben.  Ha több időnk van, pácoljuk a húst, egy napot a hűtőben, de akár hosszabb időre is benne hagyhatjuk.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Natúrszelet:
  2. A Natúrszeletünkhöz a húst jó alaposan megmossuk, Ha vékonyan szeretjük, akkor egy kicsit kiklopfoljuk.
  3. Amint ezzel megvagyunk, ízlés szerint besózzuk, őrölt fekete borssal megszórjuk, fokhagymázzuk, mustárral megkenjük és az előre a tűzhelyre készített edényben, amibe egy kanálnyi olajat tettünk, megsütjük. Fedő alatt nagyon lassan sütjük, először az egyik oldalát, majd a másikat is, szép márványosra sütjük.
  4. Zöldséges rizs:
  5. A zöldséges rizsünkhöz, kevés olajon odatesszük a rizst a tűzhelyre, egy picit kevergetjük. Majd beletesszük az apróra vágott zöldséget illetve a mexikói zöldségkeverékünket.
  6. Nagyjából 10 perc dinsztelés után, mikor már látjuk, hogy a zöldségek kezdenek üvegessé válni, rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
  7. Felengedjük vízzel, hogy éppen csak ellepje, megsózzuk és hirtelen felforraljuk.
  8. Amint felforrt elzárjuk alatta a gázt, az edény fedelével letakarjuk és ráborítunk egy konyharuhát, hogy a gőz ne tudjon kiszökni.
  9. Nagyjából 10 perc alatt a saját gőzében megpuhul a zöldséges rizsünk.
A recept megosztása
Átlag

(0 / 5)

0 5 0
Osztályozd ezt a receptet

0 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

  • Házikenyér kovászkával

Vélemény, hozzászólás?

Fel!