Loader

Narancsos pite

2015-11-01
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Citromos szelet

  • Medvehagymás csavart

  • Barackos túrókocka

  • Habos almás

Ez a narancsos pite nem kifejezetten magyar ízlés szerint készült, mert pite létére, nincs benne semmi töltelék. Inkább a bögrés sütemények közé sorolnám. Hasonlóan a görög édességekhez ez is sziruppal van átitatva, de ennek ellenére nem túl édes. Aki nem szereti a nagyon intenzív gyümölcs ízeket annak mindenképpen meg kell kóstolni. A szirupot el is hagyható és akkor egy egyszerű narancsos piténk-piskótánk lesz.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A vajat a tojásokkal, a narancslével, az olajjal, és a cukorral alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a narancshéjat, a szódabikarbónát a mandulát, ismét kikeverjük, majd beleszitáljuk a lisztet és addig keverjük amíg egyenletes tésztánk nem lesz. Vajazott-lisztezett formába öntjük és 180 fokon kb. 50 perc alatt megsütjük.
  2. Amíg sül elkészítjük a szirupot: a cukrot felfőzzük a vízzel, a narancslével és a narancshéjjal. Kb. 5 percig forraljuk utána levesszük a tűzről és hagyjuk kicsit hűlni.
  3. Ha a piténk megsült azonnal kifordítjuk a formából és a tetejével lefelé visszahelyezzük a formába (az alja kell, hogy a teteje legyen), villával megszurkáljuk, (de vigyázzunk, hogy ne szújuk át teljesen mert az ismételt kiborítás után lyukacsos lesz felülről) és a meleg szirup felével egyenletesen meglocsoljuk.
  4. Fontos, hogy még az első locsolásnál a még forró pitére öntsük a meleg szirupot. 1 órát hagyjuk hűlni és a maradék szirupot is ráöntjük.
  5. Hűtőbe tesszük egy fél órára, amíg a szirupot magába szívja, majd kiborítjuk és fogyasztjuk.
  6. Finom csak úgy magában, tejszínhabbal, vaníliafagyival vagy porcukorral megszórva.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!