Néró teasütemény
2020-11-24Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Nagy Mariann
Hozzávalók
- 8 db tojás
- 35 dkg porcukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg margarin olvasztott
- 1 db citrom reszelt héja
- 60 dkg liszt
- 1 üveg lekvár kb.:30dkg
- 10 dkg tortabevonó
Mennyiség: adag
Hozzávalók
Mennyiség: adag
|
Elkészítés
- Az olvasztott, (de nem forró) margarint habosra keverjük a vaníliás cukorral, porcukorral, citromhéjjal, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, és végül a lisztet. Nem folyós, de nem is gyúrható állagú tésztát kapunk.
- A tésztát nyomózsákba tesszük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe kb. 2 centis köröket nyomunk (vagy kiskanállal, esetleg kézzel halmokat formázzunk). Fontos hogy elég helyet hagyjunk közöttük , mert sütés közben kissé szétterül. 180 C fokos sütőben 10-12 perc alatt megsül, de ha látjuk hogy barnulna a széle azonnal vegyük ki, nehogy túlsüljön!
- Miután kisültek és kihűltek, sütőpapírra rakjuk egymás mellé (rakhatjuk arra is amelyiken sültek). Majd méretük szerint párosítva lekvárral összeragasztjuk (habzsákból nyomva gyorsabb). A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, tehetünk hozzá pici tejet, hogy folyékonyabb legyen, majd egy kisebb zacskóba töltjük az olvasztott csokit. A zacskó egyik sarkából egy kicsit levágunk és tetszés szerint rácsurgatjuk a a süteményre. Várunk amíg rászárad a csokoládé, majd eltesszük, és másnap már fogyasztható is!. Dobozban sokáig elálló finom teasütemény.
A recept megosztása