Noncsi csirkecsodája
2015-11-01Related Recipes:
Saját kreálmány, amire nagyon büszke vagyok, el sem lehet rontani. A családunk kedvence lett.
20×25-ös tepsiben szoktam elkészíteni, ennek függvényében adom meg a hozzávalók mennyiségét!
Általában csirkemellel készítem, de filézett csirkecombbal vagy pulykamellel is isteni finom! 🙂
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 1 db csirkemell 60-70 dkg
- 1 doboz tejföl nagy
- 1 db tojássárgája
- 10 db csiperkegomba
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg sajt kemény
- ételízesítő
- őrölt bors
- só
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A csirkemellet 1-1,5 cm vastag szeletekre vágom, sózom, borsozom, majd a tepsi aljára rakom őket, jó szorosan egymás mellé. A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük, majd a hagymával együtt megpároljuk. Ha kicsit kihűlt, egyenletesen eloszlatom a csirkemellen, hogy mindenhová jusson.
- A tejfölhöz adom a tojássárgáját és az ételízesítőt, együtt elkeverem őket, majd ezt is a tepsibe öntjük, egyenletesen eloszlatjuk. Végül lereszeljük a sajtot és jó vastagon az egésznek a tetejére szórjuk.
- Előmelegített sütőben, közepesen magas lángon addig sütjük, míg a sajt szép piros nem lesz! A tepsit nem kell alufóliával lefedni! Ha elkészült, késsel gyönyörűen lehet szeletelni! Krumplipürével a legfinomabb! 🙂
A recept megosztása