Olasz almás pite
2018-03-10Related Recipes:
Szeretem az almás pitét, leginkább a magyart, de szívesen megkóstolok bármilyen mást is. Ezért arra gondoltam, hogy ez esetben szakítok a hagyományokkal és megkóstolom az olaszt is. Az elkészítési módja eléggé különbözik a magyarétól, de finom lett.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe
Hozzávalók
- 10 dkg puha vaj
- 25 dkg liszt
- 1 zacskó sütőpor
- 15 dkg cukor
- 2 db tojás
- 1 db citrom reszelt héja
- 1 zacskó vaníliás cukor vagy vanília aroma
- 1 dl tej
- 4 db nagy alma
- 1 ek barna cukor
- 1/2 tk fahéj
- só
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozatosan adjuk hozzá a tejet és keverjük szép simára.
- Az almákat tisztítsuk meg, majd egy fél egy almát vágjunk kockákra, és keverjük a tésztához.
- A többi almát vágjuk fel vékony szeletekre. Öntsük a tésztát egy kivajazott, lisztezett kerek formába, majd körben rendezzük el a tetején az almákat.
- Keverjük össze a barna cukrot a fahéjjal, és szórjuk rá a tetejére. Süssük 180 fokon, 40-45 percig, amíg feljön, és szép, arany színű lesz.
- A pitét langyosan szokták fogyasztani, ha forró egy kanál vanília fagyival is fogyasztható együtt. Melegen és hidegen is finom.
A recept megosztása