Ostyás keksztekercs
2018-11-29Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 2 db nagyobb ostyalap (28 × 38 cm)
- 1 kg háztartási keksz
- 4,5 dl tej
- 45 dkg kristálycukor
- 2 evőkanál kakaópor
- 20 dkg vaj
- rumaroma
Mennyiség:
Hozzávalók
Mennyiség:
|
Elkészítés
- A keksz felét ledarálom, a másik felét széttördelem nagyobb darabokra.
- Egy nagy konyharuhát kissé bevizezek és rárakom egymásmellé a két ostyalapot.
- A tejet a cukorral főni teszem, amikor felforrt, hozzáadom a kakaóport és a rum aromát. Lehúzom a tűzről, beleteszem a vajat, beleöntöm a darált és a tördelt kekszet. Összekeverem, majd ezt a krémet még forrón az ostyalapokra kenem. 2-3 percig rajta hagyom, hogy a lapok kicsit puhuljanak, majd óvatosan, szorosan feltekerem, és hagyom őket teljesen kihűlni. Összesen két rudat készítsünk belőle.
A recept megosztása