Pacalpörkölt Bukott Angyal Módra
2015-11-01Related Recipes:
Ezt csak olyankor érdemes elkezdeni, amikor az embernek töménytelen szabadideje van, és ha az én receptemet követitek, akkor jó, ha nem aznapra tervezi be a gyomrod, mert ennek bizony kicsit állni kell… Ellenben a mellékelt krumplit frissen kell hozzá legyártani, mert az csak úgy az igazi.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 1 kg pacal (szép fehér csíkokra vágva)
- 10 dkg zsír
- 3 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 dkg paradicsompüré
- 1 darab TV paprika
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A pacalt jó alaposan megmosom, és bő sós vízben felteszem főzni. Főzés közben habot szokott ereszteni, ezt szűrőkanállal leszedem róla időközönként. Körülbelül fél órán keresztül főzöm, majd leszűröm alaposan. Mivel a pacal igazán úgy finom, ha jól össze érett, mindig előző nap szoktam megcsinálni, mint amikor enni akarjuk, és hagyom legalább egy napot állni, amíg ki nem hűl, addig a gáztűzhelyen, utána hűtőben. Ha szükség van rá, egy pici alálöttyintett vízzel szintén a wokban megmelegítem, még egyszer összeforralom, és ehető is.
- Egy lábosban (egy wok-szerű edényt szoktam alkalmazni, szinte mindenre jó, néha még levest is ebben főzök… ) felhevítem a zsírt, a hagymát nagyon apróra vágom, üvegesre pirítom a zsírban, ebbe kerül bele a fokhagyma (természetesen préselve), a fűszerek, a paradicsompüré, vagy paradicsom, a paprika, és a pirospaprika. Jól összekeverve egy fél percig pirítom, és hozzáadom a pacalt, megsózom, még egyszer alaposan megkeverem, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi.
- Ezek után kisebb lángon 2-3 órán keresztül, néha meg-megkevergetve, és időnként az elfőtt vizet pótolva főzöm lelkesen. 2 óra után ellenőrzöm, hogy rendesen megpuhult-e a pacal, ha még nem, akkor maradhat még rotyogni. Ha megpuhul, leveszem róla a fedőt, és még 15 percen keresztül forralom, majd elkészültnek tekintem.
- Mivel a pacal igazán úgy finom, ha jól össze érett, mindig előző nap szoktam megcsinálni, mint amikor enni akarjuk, és hagyom legalább egy napot állni, amíg ki nem hűl, addig a gáztűzhelyen, utána hűtőben. Ha szükség van rá, egy pici alálöttyintett vízzel szintén a wokban megmelegítem, még egyszer összeforralom, és ehető is.
- Köretjavaslat Főtt burgonya Bukott Angyal módra: A burgonyát megpucolom, alaposan megmosom, és kockákra vágom. Megpucolok egy fej hagymát, és két gerezd fokhagymát. A hagymát egyben, a fokhagymagerezdeket félbevágva teszem a krumpli mellé a lábosba, engedek rá annyi vizet, amennyi ellepi, megsózom, és nagyon pici Vegetát szórok a vízbe, majd felteszem közepes lángra főni. Ha megpuhult ehető is. Pacalhoz ideális!
A recept megosztása