Loader

Pacalpörkölt Bukott Angyal Módra

2015-11-01
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

Ezt csak olyankor érdemes elkezdeni, amikor az embernek töménytelen szabadideje van, és ha az én receptemet követitek, akkor jó, ha nem aznapra tervezi be a gyomrod, mert ennek bizony kicsit állni kell… Ellenben a mellékelt krumplit frissen kell hozzá legyártani, mert az csak úgy az igazi.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A pacalt jó alaposan megmosom, és bő sós vízben felteszem főzni. Főzés közben habot szokott ereszteni, ezt szűrőkanállal leszedem róla időközönként. Körülbelül fél órán keresztül főzöm, majd leszűröm alaposan. Mivel a pacal igazán úgy finom, ha jól össze érett, mindig előző nap szoktam megcsinálni, mint amikor enni akarjuk, és hagyom legalább egy napot állni, amíg ki nem hűl, addig a gáztűzhelyen, utána hűtőben. Ha szükség van rá, egy pici alálöttyintett vízzel szintén a wokban megmelegítem, még egyszer összeforralom, és ehető is.
  2. Egy lábosban (egy wok-szerű edényt szoktam alkalmazni, szinte mindenre jó, néha még levest is ebben főzök… ) felhevítem a zsírt, a hagymát nagyon apróra vágom, üvegesre pirítom a zsírban, ebbe kerül bele a fokhagyma (természetesen préselve), a fűszerek, a paradicsompüré, vagy paradicsom, a paprika, és a pirospaprika. Jól összekeverve egy fél percig pirítom, és hozzáadom a pacalt, megsózom, még egyszer alaposan megkeverem, és felöntöm annyi vízzel, amennyi ellepi.
  3. Ezek után kisebb lángon 2-3 órán keresztül, néha meg-megkevergetve, és időnként az elfőtt vizet pótolva főzöm lelkesen. 2 óra után ellenőrzöm, hogy rendesen megpuhult-e a pacal, ha még nem, akkor maradhat még rotyogni. Ha megpuhul, leveszem róla a fedőt, és még 15 percen keresztül forralom, majd elkészültnek tekintem.
  4. Mivel a pacal igazán úgy finom, ha jól össze érett, mindig előző nap szoktam megcsinálni, mint amikor enni akarjuk, és hagyom legalább egy napot állni, amíg ki nem hűl, addig a gáztűzhelyen, utána hűtőben. Ha szükség van rá, egy pici alálöttyintett vízzel szintén a wokban megmelegítem, még egyszer összeforralom, és ehető is.
  5. Köretjavaslat Főtt burgonya Bukott Angyal módra: A burgonyát megpucolom, alaposan megmosom, és kockákra vágom. Megpucolok egy fej hagymát, és két gerezd fokhagymát. A hagymát egyben, a fokhagymagerezdeket félbevágva teszem a krumpli mellé a lábosba, engedek rá annyi vizet, amennyi ellepi, megsózom, és nagyon pici Vegetát szórok a vízbe, majd felteszem közepes lángra főni. Ha megpuhult ehető is. Pacalhoz ideális!
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!