Paradicsomleves betűtésztával
2018-04-26Related Recipes:
Sokunk egyik kedvence a paradicsomleves. Legalább féltucat elkészítési módját ismerjük. A hagyományos felfőzött paradicsomlétől kezdve a turmixolt bazsalikomosig. Van aki friss bazsalikommal és sült paradicsommal készíti, és olyan is aki aszalt paradicsomból fokhagymásan. Ez most egy hagyományosabb változat, ami leginkább a menzákról lehet ismerős.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 20 dkg paradicsompüré vagy 1l paradicsomlé
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál liszt elhagyható ha hígabban szeretjük
- 1 fél vöröshagyma ez is elhagyható ha nem szeretjük az ízét
- só ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
- 4 evőkanál betűtészta
- 2 szál zellerzöld vagy egy darab zellergumó, vagy zellerszár
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A paradicsompürét vagy paradicsomlevet feleresztjük annyi vízzel, hogy kb. 1,5l legyen. Az olajon világos barnára pirítjuk a lisztet és felöntjük a paradicsomos lével.
- Beletesszük a félbevágott hagymát, a zellert és pár percig lassan forraljuk
- ízlés szerint sózzuk, cukrozzuk és belefőzzük a tésztát. A cukor és a só mennyisége nagyban eltérhet, hiszen van aki jó édesen, és van aki sósabban szereti.
- Ha nem fog egyszerre elfogyni érdemes a tésztát külön kifőzni. Aki nem szereti tésztával, reszelhet bele sajtot is.
A recept megosztása