Pirított vargányagomba gesztenyével
2015-11-01Related Recipes:
A gomba nálunk nagyon kedvelt étel, fogyasztjuk pörköltnek, rántva, sőt gesztenyével is. Minden gombának megvan a maga elkészítési módja, például szarvasgombából soha nem készítenénk pörköltet, két dolog miatt, az egyik, hogy egy robogó árát ennénk meg a másik, hogy az intenzív íze miatt önálló ételként nem túl finom. Éppen ezért ez a recept vargánya gombával készült.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 30 dkg vargánya gomba
- 2 evőkanál olaj
- 20 dkg gesztenye
- 5 dkg vaj
- 4 evőkanál vörösboros barna mártás
- 1 csokor petrezselyem
- só
- őrölt bors
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A gesztenyés pirított vargánya ételünkhöz a gombát megtisztítjuk, kb 5 mm vastag szeletekre vágjuk, sóval, borssal ízesítjük. Rostsütőlapon vagy serpenyőben, Oliva olajon a gombaszeletek mindkét oldalát megpirítjuk, megsütjük.
- Egy másik serpenyőbe vajat teszünk és átforrósítjuk a gesztenyéket, ráöntjük a vörösbormártást majd néhány percig forraljuk.
- Tálaláskor figyeljünk arra, hogy a tányérok melegek legyenek. A meleg tányérok közepén elosztjuk a mártással átforralt gesztenyéket, és köré helyezzük a pirított gombaszeleteket.
- Végül, díszítésképpen megszórjuk petrezselyemmel.
A recept megosztása