Loader

Pirított vargányagomba gesztenyével

2015-11-01
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

A gomba nálunk nagyon kedvelt étel, fogyasztjuk pörköltnek, rántva, sőt gesztenyével is. Minden gombának megvan a maga elkészítési módja, például szarvasgombából soha nem készítenénk pörköltet, két dolog miatt, az egyik, hogy egy robogó árát ennénk meg a másik, hogy az intenzív íze miatt önálló ételként nem túl finom. Éppen ezért ez a recept vargánya gombával készült.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A gesztenyés pirított vargánya ételünkhöz a gombát megtisztítjuk, kb 5 mm vastag szeletekre vágjuk, sóval, borssal ízesítjük. Rostsütőlapon vagy serpenyőben, Oliva olajon a gombaszeletek mindkét oldalát megpirítjuk, megsütjük.
  2. Egy másik serpenyőbe vajat teszünk és átforrósítjuk a gesztenyéket, ráöntjük a vörösbormártást majd néhány percig forraljuk.
  3. Tálaláskor figyeljünk arra, hogy a tányérok melegek legyenek. A meleg tányérok közepén elosztjuk a mártással átforralt gesztenyéket, és köré helyezzük a pirított gombaszeleteket.
  4. Végül, díszítésképpen megszórjuk petrezselyemmel.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!