Piskótatekercs házi baracklekvárral
2019-01-03Related Recipes:
Karácsony előtt sok templomnál árulnak kistermelők saját árukat. Teljesen véletlenül folytam bele a dologba, véletlenül tudtam meg, hogy bizonyos időnként egy weboldalon lehet kiválasztani a termékeket, és a hozzánk legközelebb templom előtt átadják amennyiben elég megrendelés érkezett be, akkor jön a kisteherautó, és a már a weben megrendelt után át lehet venni, helyben kell fizetni. A termelők összekészítik otthon, és csak fizetnünk kell. Jó hosszú a bevezető, de muszáj volt leírnom, mert így jutottam hozzá a házi barack, és szilvalekvárhoz, illetve a szép sárga tojáshoz, amiből az a finom süti készült.
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 6 ek cukor
- 6 ek finomliszt
- 1 csipet szódabikarbóna ezt bele kell keverni a lisztbe, szép egyenletesen
- 3 dl sárgabaracklekvár ha lehet házi legyen
Hozzávalók
Mennyiség: személyre
|
Elkészítés
- A sütőt előmelegítjük. A tojásokat megmossuk, majd szétválasszuk, a fehérjétől a sárgáját, egy nagyobb edénybe tesszük a fehérjét, amit habverővel kemény habbá verünk. Hozzáadagoljuk a cukrot.
- Ha már megáll benne a fakanál, hozzáadjuk a tojássárgák felét, majd a liszt felét amiben elkevertük a szódabikarbónát
- Egy habkönnyű tésztát kapunk amit már csak finoman lehet keverni, hogy szép egyenletes legyen. Nekem erre van egy külön keverő, simító lapátom.
- A tepsi aljára sütőpapírt teszünk és a piskóta alapot beleöntve, szépen egyenletesen elosztjuk. Ezután 180°-on tűpróbáig sütjük. Még langyosan feltekerjük a sütőpapírral, mert ha kihűl, akkor törik. Ha teljesen kihűlt akkor szétnyitjuk, megkenjük, és rászabadítjuk a családot. 🙂