Pulykacomb almamártással
2018-12-30Related Recipes:
Tegnap főztem göcseji pulykahúslevest, és a benne főtt húst második fogásként tálaltam, készítettem hozzá finom almamártást és isteni ebédünk lett.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe
Hozzávalók
- 4 db alma közepes méretű
- 3 ek cukor
- 2-3 db őrölt szegfűszeg
- 1 darabka fahéj
- 1/2 db citrom leve
- 5 dkg vaj
- 2 ek finomliszt
- 2 dl tej
- 2 ek tejföl
- só
- főzőtejszín ízesítésre
- fehérbor ízesítésre
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A mártáshoz az almát meghámozzuk, félbevágva magházát kivájjuk, húsát 2 centis kockákra vágjuk. Egy kisebb lábasba rakjuk, 4 deci vizet öntünk rá, megcukrozzuk, a fahéjjal és a szegfűszeggel fűszerezzük. Egy kevés citromlével és sóval ízesítjük, lefödve kb. 5 perc alatt puhára főzzük.
- Közben a vajat egy kis lábasban fölolvasztjuk, és a lisztet kevergetve megfuttatjuk rajta, de megpirítani nem szabad. A tejet ráöntjük, kevergetve sűrűre főzzük, majd rászűrjük a puha alma főzőlevét is. Habverővel kevergetve mártás sűrűségűre főzzük, közben a tejföllel, a tejszínnel és a borral ízesítjük. Ha kész, fahéj és szegfűszeg nélkül hozzákeverjük a puha almát is. A főtt pulykacombbal tálaljuk.
A recept megosztása