Raffaello-kocka
2015-11-02Related Recipes:
Nem sikerült túl jól a kép, de ennek egy oka van csupán. Nem tudja kivárni a családom, amíg szeletelhető állapotba kerül a sütemény! Rákenem a krémet a tésztára, tenném be a hűtőben. – Meg se kóstoljuk? – kérdezik. Oszt elfogy az egész!
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 5 db tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 2 evőkanál rétesliszt
- fél csomag sütőpor
- fél citrom leve
- 5 db tojásfehérje
- 15 dkg cukor
- 15 dkg darált mogyoró
- 3 evőkanál kakaó
- 2 evőkanál rétesliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 10 db tojássárgája
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag vanília puding
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is.
- A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, óvatosan a cukros habhoz adjuk, a citrom levét belefacsarjuk.
- Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen belesimítjuk. 165 fokon 15 percig sütjük.
- A barna tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is.
- A mogyorót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, és óvatosan belekeverjük a habba. 165 fokon 15 percig sütjük.
- A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük.
- Először a pudingport, azután a tejet adjuk hozzá, majd folytonos kevergetés mellett sűrű krémmé főzzük.
- Hűlni hagyjuk, végül a margarint apránként beledolgozzuk. Következik a sütemény összeállítása:
- A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük.
- Erre kerül a barna tészta, amelyet a maradék krémmel megkenjük.
- A tetejét meghinthetjük csokireszelékkel.
A recept megosztása