Loader

Rakott cukkini

2020-09-11

A cukkinit eddig csak rántva ismertem, de amikor vásároltam a piacon az eladóhölgy tanácsolta, hogy próbáljam meg rakottnak megcsinálni. Eddig, mindig megfőztem előtte a rizst úgy készítettem a rakott ételeket. Most kiválogattam, megmostam és nyersen belekevertem a darált húsba. Jól sikerült! A cukkini nedvességétől, párájától megpuhult a rizs is.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: adag

Hozzávalók

Mennyiség: adag

Elkészítés

  1. A cukkinit előkészítjük, meghámozzuk, megmossuk, majd szeletekre vágjuk. A darált húsba belekeverjük a rizst, a tojást és a fűszereket, illetve az apróra vágott hagymát.
  2. A tepsit vékonyan kiolajozzuk (én zsíroztam mert éppen nem volt otthon olívaolaj), megszórjuk zsemlemorzsával, majd rétegesen belerakjuk a hosszúkásra vágott cukkinit, rá a húsos keveréket. majd megint cukkini, és rá a húst. Minden réteg cukkinit gyengén megsózunk, de csak éppen-hogy a húsba már úgyis tettünk sót.
  3. A tetejét megszórjuk gazdagon sajttal, meglocsoljuk olajjal, vagy kis zsir darabokat teszünk rá, illetve aki szereti tejfölös sajttal, sajnos (én a tejföllel nem vagyok ennyire jóban, így nálunk csak sajttal van megszórva, és aki szereti tehet rá utólag tejfölt). Majd betoljuk a sütőbe és 50 perc alatt szép pirosra sütjük. Fantasztikusan finom!
A recept megosztása
Átlag

(0 / 5)

0 5 0
Osztályozd ezt a receptet

0 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Rablóhús (sütőben)

  • Néró teasütemény

  • Kati szelet

  • Mákos süti

  • Gombafasírt sütőben

Vélemény, hozzászólás?

Fel!