Rakott cukkini
2020-09-11Related Recipes:
A cukkinit eddig csak rántva ismertem, de amikor vásároltam a piacon az eladóhölgy tanácsolta, hogy próbáljam meg rakottnak megcsinálni. Eddig, mindig megfőztem előtte a rizst úgy készítettem a rakott ételeket. Most kiválogattam, megmostam és nyersen belekevertem a darált húsba. Jól sikerült! A cukkini nedvességétől, párájától megpuhult a rizs is.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe
Hozzávalók
- 4 db cukkini közepes méret
- 60 dkg darált hús én sertést használtam
- 15 dkg rizs
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma nagy
- 2 ek zsemlemorzsa
- 20 dkg sajt reszelve
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- olívaolaj vagy zsír
- tejföl ízlés szerint
Mennyiség: adag
Hozzávalók
Mennyiség: adag
|
Elkészítés
- A cukkinit előkészítjük, meghámozzuk, megmossuk, majd szeletekre vágjuk. A darált húsba belekeverjük a rizst, a tojást és a fűszereket, illetve az apróra vágott hagymát.
- A tepsit vékonyan kiolajozzuk (én zsíroztam mert éppen nem volt otthon olívaolaj), megszórjuk zsemlemorzsával, majd rétegesen belerakjuk a hosszúkásra vágott cukkinit, rá a húsos keveréket. majd megint cukkini, és rá a húst. Minden réteg cukkinit gyengén megsózunk, de csak éppen-hogy a húsba már úgyis tettünk sót.
- A tetejét megszórjuk gazdagon sajttal, meglocsoljuk olajjal, vagy kis zsir darabokat teszünk rá, illetve aki szereti tejfölös sajttal, sajnos (én a tejföllel nem vagyok ennyire jóban, így nálunk csak sajttal van megszórva, és aki szereti tehet rá utólag tejfölt). Majd betoljuk a sütőbe és 50 perc alatt szép pirosra sütjük. Fantasztikusan finom!
A recept megosztása