Rakott krumpli
2015-11-02Related Recipes:
Ismét egy rakott étel, amit könnyű elkészíteni, és hihetetlen finom. Ő a rakott krumpli. Részemről, csak és kizárólag füstölt kolbásszal, valamint sok hagymával elképzelhető az asztalon. Hagyma nélkül, vagy lecsókolbásszal egyszerűen nem eszem meg, mert olyan lenne számomra, mint a marhapörkölt csigahúsból. Állat az is, csak kicsit kevesebb a lába, és a saját nyálán csúszik. Maradjunk inkább az igazi kolbásznál, és a hagymánál. A mennyiségekkel gondban vagyok, mert ez nagyban függ a sütőtál, vagy tepsi méretétől, és az alapanyagok tervezett arányától. Nálam általában úgy szokott kinézni, hogy sok tojás, rengeteg hagyma, és még annál is több kolbász kerül bele.
Hozzávalók
- 1 nagy szál füstölt kolbász
- 1 kg krumpli
- 8 db tojás
- 4 dl tejföl
- 15 dkg sajt
- 15 dkg húsos füstölt szalonna
- zsír
- só
- bors
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A krumplit főzzük meg félig a héjában. Szedjük le a héját, és vágjuk vékony karikákra. A tojásokat főzzük meg keményre, pucoljuk meg, majd vágjuk karikákra. A füstölt kolbászt, és a hagymát is karikázzuk fel. Egy hőálló tál alját kenjük ki vajjal. Nehogy már… Kenjük csak ki szépen zsírral. Sokkal jobb íze van az ételnek tőle. Na jó, aki úgy gondolja, hogy a lelki egyensúlya attól áll helyre, ha vajjal tolja be a kétezer kalóriát az arcába, az tegyen úgy.
- Tehát az edény aljára egy sor krumpli, majd egy sok kolbász, hagyma, és tojás. Rétegezzük, ameddig megtelik az edényünk. A tetejére öntsük rá a tejfölt, amit sózunk, borsozunk. Ínyencek a tejfölbe keverhetnek kecskesajtot, tejszínt, apróra vágott snidlinget, vagy amit akarnak.
- Egy kis apróra vágott szalonna mehet az egész tetejére, illetve reszelhetünk rá sajtot is. 180 fokon süssük kb. 40 percet. Tálaláskor még meglocsolhatjuk tejföllel.