Loader

Rakott tészta

2015-11-02
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

Nem mondhatnám, hogy sűrűn szoktam tésztát főzni, bár szeretem, de valahogy úgy alakult, hogy nem az én reszortom. Kivéve ha…. Történt egyszer, hogy meguntam a krumpli-krumplival illetve a hús-hússal összeállítást, valami másra vágytam. Valami tésztát is ettem volna, a húst sem hagytam volna ki teljes egészében, de jó lett volna némi zöldséget is falni és valami sajtos öntet is szerepelt az elképzeléseimben. Gyorsan összeraktam az apró kis mozaikokat és nekiálltam. Azt ugyan sejtettem, hogy nagy veszíteni valóm nincs, hiszen az összetevők önmagukban is finomak, de hogy együtt ez ilyen finomra kerekedik azt csak legmerészebb álmomban mertem volna gondolni. Érdemes megpróbálni, mert amellett, hogy finom étel, egyszerű elkészíteni és látványnak sem utolsó.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Elkészítés

  1. A vöröshagymát finomra vágjuk, kevés olajban üvegesre pároljuk.
  2. Rátesszük a darált húst és erős tűzön zsírjára pirítjuk, majd felöntjük kevés vízzel, sóval ízesítjük, őrölt borssal, majoránnával és zúzott fokhagymával fűszerezzük, csipetnyi kurkumával színezzük.
  3. Szakaszos pirítással készre főzzük. Míg a húst pároljuk forró, lobogó sós-olajos vízben kifőzzük a tésztát, majd lecsepegtetjük.
  4. Előkészítjük a zöldségeket: a sárgarépát apró kockákra vágjuk és a többi (mirelit) zöldséggel együtt roppanósra pároljuk.
  5. Én így szoktam: pici olajra vagy vajra rádobom a sárgarépát, gyorsan átfuttatom a zsiradékon, beleteszem a zöldbabokat, nagyon kevés vizet öntök rá, megsózom és így tovább párolom két-három percig, majd a végén beleteszem a zöldborsót és így már csak egy percig tartom a tűzön, ne legyen ráncos a zöldborsó!
  6. Elkészítjük a túrós-sajtos mártást. Villával összetörjük a túrót, hozzáadjuk a tejfölt és a sonkás krémsajtot.
  7. Jól elkeverjük, Ízesítjük mustárral, fűszerezzük ételízesítővel és színes borssal. A trappistát lereszeljük.
  8. Ha megfőtt a hús rétegezzük a tésztát: kivajazott tűzálló edény vagy teflon tepsi aljára egy réteg tésztát terítünk, rákenjük a darált húst.
  9. A húst befedjük egy újabb réteg tésztával, azt megkenjük a túrós massza felével. Újabb réteg tésztát rakunk rá, erre halmozzuk a roppanósra párolt zöldségeket.
  10. A maradék tésztát ráhalmozzuk a zöldségekre, a tészta tetején elkenjük a túrós massza másik felét és megszórjuk reszelt sajttal. Közép meleg sütőben pirosra sütjük.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!