Loader

Rakott zöldbab

2019-01-17
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség:

Hozzávalók

Mennyiség:

Elkészítés

  1. A zöldbabot megfőztem ételízesítős vízben, majd leszűrtem, félreraktam. A rizst szintén elkészítettem. Forró olajon pár percet pirítva, felöntve kétszeres mennyiségű vízzel, forralva, majd 15-20 perc alatt megfőzve.
  2. Hagymát megpucoltam, apróra vágtam, Forró olajba beledobtam, miután megpirult húst utána küldtem. Kevergetve, a hús fehéredésig pirultak, majd bele a só, kockázott paradicsom, fűszerek, és egy jó adag őrölt pirospaprika. Összekevertem, kevés vizet hozzáadtam, majd amikor el elfőtt, felöntöttem 2-2,5 dl vízzel, és lefedtem.
  3. Miután felforrt alacsony lángon puhára főztem. Mivel viszonylag sok leve maradt, egy kanál liszttel besűrítettem. Tűzálló tálat kikentem olajjal, szórtam rá egy kevés zsemlemorzsát, majd rápakoltam egy sor zöldbabot. A rizst összekevertem a hússal, ez lett a második sor jó vastagon. Erre megint egy jó adag zöldbab.
  4. Egy nagy tejfölt összekevertem 2 kanál liszttel, fokhagyma granulátummal, sóval, majd rákentem a bab tetejére. 30 percre beraktam 200 fokos sütőbe. Amikor megpirult a teteje, kivettem. Jó sok lesz belőle, egy nagy tepsi tele lesz vele, vagy két kisebb üvegtál. Jó étvágyat.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!