Rakott zöldbab
2019-01-17Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 0,5 kg darált hús
- 1 kg sárga hüvelyű zöldbab mirelit vagy friss
- 30 dkg rizs
- 2 nagyobb hagyma
- 1 nagy fejföl
- 2 kanál liszt
- 1 nagyobb paradicsom vagy sűrítmény
- só
- bors
- fokhagyma( granulátum)
- ételízesítő ízlés szerint
- 2 evőkanál pirospaprika őrölt
Mennyiség: fő
Hozzávalók
Mennyiség: fő
|
Elkészítés
- A zöldbabot megfőztem ételízesítős vízben, majd leszűrtem, félreraktam. A rizst szintén elkészítettem. Forró olajon pár percet pirítva, felöntve kétszeres mennyiségű vízzel, forralva, majd 15-20 perc alatt megfőzve.
- Hagymát megpucoltam, apróra vágtam, Forró olajba beledobtam, miután megpirult húst utána küldtem. Kevergetve, a hús fehéredésig pirultak, majd bele a só, kockázott paradicsom, fűszerek, és egy jó adag őrölt pirospaprika. Összekevertem, kevés vizet hozzáadtam, majd amikor el elfőtt, felöntöttem 2-2,5 dl vízzel, és lefedtem.
- Miután felforrt alacsony lángon puhára főztem. Mivel viszonylag sok leve maradt, egy kanál liszttel besűrítettem. Tűzálló tálat kikentem olajjal, szórtam rá egy kevés zsemlemorzsát, majd rápakoltam egy sor zöldbabot. A rizst összekevertem a hússal, ez lett a második sor jó vastagon. Erre megint egy jó adag zöldbab.
- Egy nagy tejfölt összekevertem 2 kanál liszttel, fokhagyma granulátummal, sóval, majd rákentem a bab tetejére. 30 percre beraktam 200 fokos sütőbe. Amikor megpirult a teteje, kivettem. Jó sok lesz belőle, egy nagy tepsi tele lesz vele, vagy két kisebb üvegtál. Jó étvágyat.
A recept megosztása