Loader

Resztelt kacsamáj gesztenyével

2015-11-03
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

Néhány hónapja a facebookon nyertem Gesztenye Marcitól egy ajándékcsomagot. A gesztenyés édességek mellett egy szakácskönyvet is rejtett a kis csomag. Nagyon kellemes, ehető, és nem utolsósorban megfőzhető ételek, és édességek találhatóak benne. Elsőként az egyik kedvencemet szeretném megosztani a kedves olvasókkal.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A májat csíkokra vágjuk. Serpenyőben a szeletekre vágott vöröshagymát és fokhagymát, folyamatos kevergetés mellett megdinszteljük.
  2. Közben a gesztenyéket leforrázzuk, leöblítjük, majd a hagymához tesszük, és kb. 15 percig együtt dinszteljük a hagymát a gesztenyével.
  3. Amikor a gesztenye megpuhult, rátesszük a májat, sózzuk és ízesítjük borssal, majoránnával. Kevergetjük erősebb lángon 3-4 percig.
  4. Végül hozzáöntjük a pecsenyelét és hagyjuk egyet forrni. Levesszük a tűzről és petrezselymes burgonyával tálaljuk.
A recept megosztása

Comment (0)

  1. posted by doser on 2012-01-19

    Hmm. Imádom a májat és ez nagyon jó és egyszerű kajának néz ki. Tuti kipróbálom. Majd megírom mit sikerült kihozni belőle. Köszi a receptet!

  2. posted by Boni on 2012-01-19

    Kíváncsian várjuk. Nekem minden összetevője a kedvenceim közél tartozik 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Fel!