Resztelt kacsamáj gesztenyével
2015-11-03Related Recipes:
Néhány hónapja a facebookon nyertem Gesztenye Marcitól egy ajándékcsomagot. A gesztenyés édességek mellett egy szakácskönyvet is rejtett a kis csomag. Nagyon kellemes, ehető, és nem utolsósorban megfőzhető ételek, és édességek találhatóak benne. Elsőként az egyik kedvencemet szeretném megosztani a kedves olvasókkal.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 60 dkg máj kacsa, csirke, liba
- 4 evőkanál kacsazsír
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 20 dkg gesztenye szemes hámozott
- 1 csésze pecsenyelé
- só
- őrölt bors
- majoránna
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A májat csíkokra vágjuk. Serpenyőben a szeletekre vágott vöröshagymát és fokhagymát, folyamatos kevergetés mellett megdinszteljük.
- Közben a gesztenyéket leforrázzuk, leöblítjük, majd a hagymához tesszük, és kb. 15 percig együtt dinszteljük a hagymát a gesztenyével.
- Amikor a gesztenye megpuhult, rátesszük a májat, sózzuk és ízesítjük borssal, majoránnával. Kevergetjük erősebb lángon 3-4 percig.
- Végül hozzáöntjük a pecsenyelét és hagyjuk egyet forrni. Levesszük a tűzről és petrezselymes burgonyával tálaljuk.
A recept megosztása
Comment (0)
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
posted by doser on 2012-01-19
Hmm. Imádom a májat és ez nagyon jó és egyszerű kajának néz ki. Tuti kipróbálom. Majd megírom mit sikerült kihozni belőle. Köszi a receptet!
posted by Boni on 2012-01-19
Kíváncsian várjuk. Nekem minden összetevője a kedvenceim közél tartozik 🙂