Rizstej házilag
2015-11-03Related Recipes:
A rizstej elsősorban tejérzékenységben szenvedő betegeknek ajánljuk, de bárki elkészítheti akiben van egy kis kísérletezési készség. Olcsó és drágább rizsből is készíthetjük, ennek csak a pénztárcánk és az időnk szab határt. Az időt azért írtam, mert aki rizstej készítésre adja a fejét, az számoljon azzal, hogy néhány órát foglalkozni kell vele. Elkészülés után alaposan lehűtjük és máris fogyasztható.
Elkészítés
- 1 kg rizst kb. két és félszeres vízzel felteszünk főni. Amikor a víznek tejszerű állaga lesz (sűrű, fehéres-barnás színű), akkor leöntjük a rizsről, és új vizet öntünk a rizsre, majd továbbfőzzük. Mindezt addig ismételjük, míg a rizs "ad tejet".
- Egy kiló rizsről 3 óra alatt körülbelül 3-4-szer tudunk vizet cserélni, és összesen körülbelül 1, 5-2 liter rizstej nyerhető így. A végén a rizst szitán átnyomkodhatjuk, és ezzel is nyerhetünk még egy kis sűrű rizstejet. A megmaradó rizs sokféle célra felhasználható, kiváló alapanyag például pudinghoz!
Comment (0)
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
posted by Gjoe on 2012-05-30
Durva 🙂 Az íze milyen lehet vajon?
posted by Boni on 2012-05-30
Nem tehéntej, de a szükség nagy úr, aki nem ihat tehén tejet annak jó.