Loader

Rizstej házilag

2015-11-03
Related Recipes:
  • Hűsítő Limonádé

  • Mentasörbet

  • Gyömbér-narancs-alma-fahéj

  • Csokilikőr alkoholos és alkoholmentes

  • Bodza szörp

A rizstej elsősorban tejérzékenységben szenvedő betegeknek ajánljuk, de bárki elkészítheti akiben van egy kis kísérletezési készség. Olcsó és drágább rizsből is készíthetjük, ennek csak a pénztárcánk és az időnk szab határt. Az időt azért írtam, mert aki rizstej készítésre adja a fejét, az számoljon azzal, hogy néhány órát foglalkozni kell vele. Elkészülés után alaposan lehűtjük és máris fogyasztható.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. 1 kg rizst kb. két és félszeres vízzel felteszünk főni. Amikor a víznek tejszerű állaga lesz (sűrű, fehéres-barnás színű), akkor leöntjük a rizsről, és új vizet öntünk a rizsre, majd továbbfőzzük. Mindezt addig ismételjük, míg a rizs "ad tejet".
  2. Egy kiló rizsről 3 óra alatt körülbelül 3-4-szer tudunk vizet cserélni, és összesen körülbelül 1, 5-2 liter rizstej nyerhető így. A végén a rizst szitán átnyomkodhatjuk, és ezzel is nyerhetünk még egy kis sűrű rizstejet. A megmaradó rizs sokféle célra felhasználható, kiváló alapanyag például pudinghoz!
A recept megosztása
Recept típusa: Tags: Összetevők,

Comment (0)

  1. posted by Gjoe on 2012-05-30

    Durva 🙂 Az íze milyen lehet vajon?

  2. posted by Boni on 2012-05-30

    Nem tehéntej, de a szükség nagy úr, aki nem ihat tehén tejet annak jó.

Vélemény, hozzászólás?

Fel!