Sajtos pogácsa
2015-11-04- Fogás: Desszert
Related Recipes:
Ez teljesen a nagymama receptje, annyit változtattam rajta csak, hogy cukor helyett mézet használtam az élesztő megfuttatásához. Az a tapasztalatom, hogy a mézzel százszor jobban megkelnek a tészták. A mama nagyon értett a sütéshez, mindig volt valami süti a szekrényben, ha nem édes, akkor sós, de soha nem volt üres a kis „vájling”.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Elkészítés
- A lisztet egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a sót és a tojásokat. Alaposan összekeverjük.
- A margarint és a tejfölt a szoba-hőmérsékletűre melegítjük, és a tejfölbe belekeverjük az élesztőt, majd mindent hozzáadunk a liszthez.
- A konyhát bemelegítjük és huzatmentessé tesszük, mielőtt a tésztát összeállítjuk.
- Az edényben lévő anyagot átgyúrjuk, és hagyjuk kelni kb. 1-2 órát a meleg, huzatmentes helyiségben.
- Pihentetés után párszor hajtogatva kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, reszelt sajttal megszórjuk és kiszaggatjuk.
- Tetejét megkenjük tojással, és sajtot szórunk rá. Előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt, 220 fokon megsütjük.
A recept megosztása