Sajttekercs
2015-11-04Related Recipes:
Ez a különleges, ízében és megjelenésében is zseniális sajtétel az általam készített hidegtálak egyik toplistás összetevője. Kicsit ugyan munkaigényesebb, nagyobb türelmet és odafigyelést igényel, de a végeredmény kárpótol mindenféle ráfordítást. Amikor tálalom mindig elhangzik a kérdés, hogy „ez mi?” és „ezt hogyan?”. Hát ez és így.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 50 dkg trappista sajt
- 10 dkg natúr tejszínkrémsajt
- 20 dkg tehéntúró
- 20 dkg füstölt sertéscsülök főtt
- 1 db kaliforniai paprika piros
- 1 kávéskanál pirospaprika
- őrölt bors
- só
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- Forraljunk egy közepes méretű lábasban vizet.
- A sajtot egészben csomagoljuk be jól folpackba, majd így becsomagolva tegyük a lobogó vízbe. Addig tartsuk a vízben míg az egész sajt meg nem puhul, fel nem olvad a fóliában.
- Figyeljünk arra, hogy a sajt belseje is megpuhuljon, formázható legyen a későbbiek folyamán. Miközben a sajtunk a forró vízben puhul készítsük el a tölteléket.
- Keverjük össze az összetevőket, fűszerezzük ízlés szerint.
- A fűszerpaprikával csínján bánjunk, csak színezésre használjuk!
- Helyezzük a megpuhult sajtot deszkára, hagyjuk egy-két percet állni még a fóliában. Csomagoljuk ki, ellenőrizzük az állagát.
- Ha úgy tapasztaljuk, hogy már nem folyik, de még könnyen formázható akkor vizezett sodrófával nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra, úgy hogy a későbbiekben piskótaszerűen könnyen, repedés mentesen fel tudjuk tekerni.
- A formázás folyamán ügyeljünk arra, hogy szabályos téglalap formára nyújtsuk a sajtot.
- Ha esetleg törik a nyújtás során, akkor vagy már nagyon kihűlt, vagy mégsem olvadt meg a forró vízben minden része, ebben az esetben a mikrohullámú sütő pár másodperc alatt csodákra képes.
- Kenjük az elkészített masszát a formázott, kinyújtott sajtra, majd piskótaszerűen tekerjük fel, a tekercs végeit nyomkodjuk össze.
- Csomagoljuk be folpackba és tegyük a hűtőbe merevedni.
- Rézsútosan szeletelve kínáljuk.
- A tölteléket illetően a kreativitásunkat ne fogjuk vissza!
- Lehet a massza egy egyszerű tehéntúróból vagy juhtúróból készült kőrözött, vagy egy krémsajtos, vegyes zöldséges keményre főzött besamel mártás, illetve bármilyen összetételű krém kreáció.
- A lényeg, hogy a töltelék állaga ne legyen folyós, illetve törekedjünk arra, hogy az összetevők minél színesebb egyveleget alkossanak, így lesz nem csak finom a tekercsünk, hanem felszeletelve hidegtálunk szemre is egyik leglátványosabb összetevője.
A recept megosztása