Sárkánylecsó cipóban
2018-07-13Related Recipes:
Sárkánylecsó cipóban. Eredetileg egy Szentendrei étteremben szokták készíteni Arany Sárkány, vagy Sárkány étterem volt illetve lehet, hogy most is az. A 80-as években könyv is jelent meg a receptjeikkel, ezt formáltam át .
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Piák Istvánné
Hozzávalók
- füstölt szalonna
- hagyma fél karikára szelve
- gomba
- lecsópaprika
- paradicsom
- füstölt kolbász
- virsli
- Cipó
- kevés őrölt pirospaprika
- zöldborsó
- kukorica sós vízben előfőzve, vagy konzerv
- főtt tojás
- 1-1,5 dl víz
- sajt reszelve
- só
- bors
Mennyiség:
Hozzávalók
Mennyiség:
|
Elkészítés
- Füstölt szalonnát megpirítottam a fél karikára szelt hagymával ehhez gombát rakok még majd egy nagyon kevés őrölt pirospaprikát majd öntök rá 1-1,5 dl vizet,hozzáadom a felszelt lecsópaprikát.
- Amikor a levét jól elfőtte, paradicsom kerül bele, majd sózom,borsozom. Miután összefőtt megy hozzá a zöldborsó és kukorica amit előtte sóz vízbe előfőztem, vagy konzerv is mehet, illetve a füstölt kolbász vagy éppen amilyen van.
- Virsli főtt tojás amit cikkekre vágok.majd egy cipóba rakom aminek kiszedem a belsejét és kicsit megpiríttok előtte.
Majd sajtot reszelek rá és míg a sajt megolvad rajta sütőbe rakom.
Készült már babbal is ,zöldbabbal attól függő mit szeret a család.
A recept megosztása