Loader

Sertésszelet frankfurti módra ragadozó tollasban sült gumóval

2015-11-04
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

…avagy milyen módon tudod érdekessé tenni a kismilliószor megunt sült krumplit, illetve mennyire vagy kreatív idő híján vagy ha netán lustaság kínoz és nem mellékesen a rizs nem szerepel a köretek toplistájának élén. Ha mindez párosul azzal, hogy lövésed nincs arról milyen húsételt tegyél az asztalra ami nem rántott hús vagy pörkölt, ráadásul elhatározott, de meglehetősen halvány törekvéseid vannak abban az irányban is, hogy a takarmány esztétikus és finom is legyen egyben, akkor kalandozz és határozz.! Hámozza a krumplit a konyhai kisegítő, panírozzon nagyanyó és akinek ideje meg kedve van rá, szabdalja össze a zöldségeket a szamuráj! Említettek hiányában ezt ütöttem ma össze, közben felidéztem Döme fantasztikus szabadrúgás gólját is, amivel eldöntötte anno a német kupadöntőt. Nem volt hurka az Vi(rs)li!

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Szeleteljük fel a húst, klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk, forgassuk meg lisztben a szeleteket. A kelkáposztát vágjuk cikkekre, majd forrázzuk le, csepegtessük le..
  2. A vöröshagymát vágjuk finomra, a szalonnát apró kockákra, a virslit karikázzuk fel.
  3. Kevés forró olajban süssük elő a hússzeleteket, gyorsan pirítsuk mindkét oldalukat pirosra, majd szedjük ki tányérra.
  4. A visszamaradt zsiradékban olvasszuk üvegesre a szalonnát, majd tegyük rá a vöröshagymát és a virslit, pirítsuk össze. Ha aranyszínűre pirultak adjuk hozzá a paradicsompürét, gyorsan pirítsuk rozsdabarnára, majd öntsük fel kevés vízzel és forraljuk össze.
  5. Tegyük bele az így kapott pecsenyelébe az elősütött hússzeleteket, halmozzuk rá a leforrázott, cikkekre vágott kelkáposztát, öntsük fel annyi csontlével vagy vízzel, hogy ellepje. Ízesítsük sóval, fűszerezzük borssal, majoránnával és az összezúzott fokhagymával.
  6. Közepes lángon pároljuk puhára. Közben a krumplikat mosogatószivaccsal átdörzsöljük, a hibás részeitől késsel megszabadítjuk, majd ízlés szerint 3-5 mm vastag karikákra vágjuk és bő, forró olajban kisütjük.
  7. Ezt úgy szoktam csinálni, hogy a krumpli egyik felének csinálok egy kis kérget, majd átfordítom a szeleteket, ezzel a lendülettel visszaveszem a lángot is közepesre. Így még elég forró az olaj ahhoz, hogy a másik oldala is kapjon kérget, ugyanakkor a puhítás is megoldott.
  8. Ha kell még megforgatom egyszer, kicsit játszom a hőfokkal, krumplija és a szeletek vastagsága válogatja, villával szoktam tesztelni.
  9. Piros lesz a külseje, ropog a héja, így a ragadozó tollasban sült gumó is egészen emészthető formát ölt majd.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!