Loader

Sodort rétes

2020-03-30
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Kovács Jánosné

Hozzávalók

Mennyiség:

Hozzávalók

Mennyiség:

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk. A kapott tésztát sodrófával fél centi vastagra nyújtjuk.
  2. A rátéthez a lisztet a langyos zsírral (vagy margarinnal) kikeverjük, majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől feltekerjük, mint a bejglit és a hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen benne a zsír vagy a sütőmargarin.
  3. A tekercset 4 részre vágjuk és egyenként a tepsi hosszának megfelelő méretűre sodorjuk, olyan széles vékony lappá nyújtjuk amennyire tudjuk. Két evőkanál olvasztott margarinnal meglocsoljuk, rászórjuk a tölteléket, tejföllel meglocsoljuk és feltekerjük. Kizsírozott, vagy sütőpapíros tepsibe rakjuk, tetejét olajjal és tejföllel megkenjük. A sütőt 180 fokra felmelegítjük, majd kb. 30 perc alatt aranysárgára sütjük.
  4. Két db mákos tekercsbe: kb. 15 dkg mák 2-3 alma reszelve kinyomkodva, cukor ízlés szerint.
  5. Két db túrós tekercsbe: kb. 25 dkg túró, 2 db tojás, cukor ízlés szerint, 2 dl tejföl. A tojássárgát, cukrot keverjük a túróba, a tojásfehérjét verjük habbá. A hab felét keverjük a túróba, másik felét keverjük el a tejföllel. A kinyújtott tésztára rakjuk a túrótölteléket azt jól megkenjük tojáshabos tejföllel és feltekerjük.
  6. Bármivel tölthetjük: Káposztás, túrós mazsolás, meggyes-mákos, stb.
A recept megosztása
Átlag

(5 / 5)

5 5 7
Osztályozd ezt a receptet

7 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Rablóhús (sütőben)

  • Néró teasütemény

  • Kati szelet

  • Mákos süti

  • Gombafasírt sütőben

Vélemény, hozzászólás?

Fel!