Sütés nélküli kókuszkocka
2020-08-02Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Horváth Diana
Hozzávalók
- Tészta
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 5 púpozott evőkanál kakaópor cukrozatlan
- 5 evőkanál sárgabarack lekvár
- 6 dkg cukor
- 1,5 dl víz
- Krém
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg porcukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- Tetejére
- 10 dkg tortabevonó csoki
Mennyiség: adag
Hozzávalók
Mennyiség: adag
|
Elkészítés
- A vizet felforraljuk a cukorral, majd langyosra hűtjük. A darált kekszet összekeverjük a kakaóval, lekvárral, és a langyos sziruppal. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd három részre osztjuk a kekszes tésztát. (Ha nem állna össze, kevés tejet vagy vizet tegyünk még hozzá) Ezután egyforma nagyságú lapokat nyújtunk belőle.
- A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. A krémet két felé osztjuk, és megtöltjük vele a lapokat.
- Az egyik lapot tálcára tesszük. Rákenjük a lapra a töltelék felét. Rátesszük a krémre a második lapot. Megkenjük a maradék krémmel. A tetejére tesszük a harmadik lapot. A süti tetejét bevonjuk olvasztott csokoládéval, és pár (5-6) órára hűtőbe tesszük. Ezután szeletekre vágjuk.
A recept megosztása
Átlag
(4.8 / 5)
13 ember értékelte eddig