Loader

Szilvalekvár tartósítószer nélkül

2020-09-29

Nagyon szeretjük a szilvalekvárt, a nagymamám mindig készített, amióta ő nincs, csak bolti lekvárt vásároltunk. Azt én annyire nem szeretem, ezért tavaly összeszedtem magam és úgy döntöttem megpróbálok én is befőzni. A mamám receptjei megvannak, anyum biztos, hogy soha nem fog ilyesmit csinálni, tehát rajtam a sor. Megnéztem egy videót, aszerint, de sokkal kevesebb cukorral kipróbáltam. Készítettem fazékban főzve és sütőben sütve. A sütős sokkal jobban bejött, kevesebb vele a macera, nem kell mellette állni, csak félóránként megkeverni. A hat kiló szilvából amit vásároltam, megtisztítva, kimagozva, 5.2 kg lett.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe

Hozzávalók

Mennyiség: üveg

Hozzávalók

Mennyiség: üveg

Elkészítés

  1. A szilvát megtisztítjuk a szárától, kétszer alaposan átmossuk, és félbevágva kimagozzuk. Számítsunk rá, hogy a magnak súlya van tehát a cukrot és az ecetet ehhez mérten kell adagolnunk. Nekem 6 kiló szilvából 5,2 kg lett, ehhez számoltam a hozzávalókat.
  2. Miután megtisztítottuk, kimagoztuk, ledaráljuk húsdarálón, vagy ha rendelkezünk turmixgéppel, akkor leturmixoljuk.
  3. A turmixból egyenesen a tepsibe önthetjük, hozzáadjuk a cukrot és az ecetet, jól elkeverjük és mehet a sütőbe.
  4. 200°-on felforrásig, azt követően 140°-on 3-4 órán keresztül sütjük, úgy, hogy fél óránként megkeverjük, vigyázzunk rá, hogy le ne süljön. Láthatjuk, hogy nagyon szép a színe, és sok nedvesség elpárolgott belőle a sütés közben.
A recept megosztása
Recept típusa: , , Címkék: , , Hozzávalók:, ,
Átlag

(5 / 5)

5 5 1
Osztályozd ezt a receptet

1 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • Mákos süti

  • Gombafasírt sütőben

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Csíkos kalács

  • KitKat & M&M torta

Vélemény, hozzászólás?

Fel!