Tárkonyos csirkeragu
2018-02-19Related Recipes:
Nagyon szeretem a tárkony ízét, de ha ezt levesbe tesszük, akkor duplán finom, pláne, ha mindez csirkehússal párosul az, nagyon kedvemre való. Mikor elkezdem lapozgatni a mama receptjeit, megakadt a szemem a tárkonyos csirkeragun amit nagyon szeretek. Soha nem tudok belőle eleget csinálni.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:BeBe
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
- 2 dl főzőtejszín
- 1/2 citrom leve
- 2 tk mustár
- 3 csipet tárkony,
- 1 fej vöröshagyma egészben
- 2 db sárgarépa felkockázva
- 2 db fehérrépa felkockázva
- 1 kisebb zeller felkarikázva
- 2 marék zöldborsó
- 1 l alaplé lehet zöldség, vagy hús
- kókuszolaj ízlés szerint
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- Először vágjuk kockára a csirkemell filét, és az lókuszolajon pirítsuk meg. Ezután tegyük az ételbe a megtisztított, előkészített zöldségeket, és így is pároljuk őket együtt a hússal. Néhány perc múlva öntsük fel a levest az alaplével, és ha szükséges sózzunk, borsozzunk.
- Először vágjuk kockára a csirkemell filét, és az olíva olajon pirítsuk meg. Ezután tegyük az ételbe a megtisztított, előkészített zöldségeket, és így is pároljuk őket együtt a hússal. Néhány perc múlva öntsük fel a levest az alaplével, és ha szükséges sózzunk, borsozzunk.
- Forraljuk újra fel a levest, de már ne főzzük tovább. A tárkonyos csirkeragu levesbe bátran tehetünk más zöldségeket is, ha éppen van otthon egy kis gomba, vagy karfiol.
- Amikor kész, szaggassunk bele egy tojásból nokedlit, vagy grízgaluskát, ízlés szerint.
A recept megosztása