Loader

Tejfölös piskóta

2015-11-06

Ez a piskóta egy kicsit másképp készül, mint általában a piskóták. A hozzávalók sem a megszokottakból tevődik össze. Kevesebb tojást használunk hozzá, viszont teszünk bele tejfölt, ami enyhén szólva is kicsit meglepő, viszont nagyon finom lesz tőle. A tojásokat nem válogatjuk szét, mint ahogy megszoktuk, hanem egyben tesszük a tálba. Még mielőtt bárki is pálcát törne a recept felett, próbálja ki, nyilatkozni ráér utána is.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a tejfölt, a reszelt citromhéjat, azzal tovább keverjük. Végül, apránként hozzászitáljuk a lisztet, amiben a sütőport előzőleg elvegyítettük, és utána még, bő öt percig keverjük. Zsírozott lisztezett tepsibe öntjük, (lusta háziasszonyok sütőpapírral bélelt tepsibe is önthetik).
  2. Egyenletes, közép-hőmérsékletű tűznél kb. 30 percig sütjük. Kiborítva, visszafordítjuk, mint a rendes piskótát, ha kihűlt, hosszában kettévágjuk és gyümölcsízzel, vagy bármilyen krémmel megtöltjük.
A recept megosztása
Recept típusa: Címkék: Hozzávalók:, , , , ,
Átlag

(3 / 5)

3 5 2
Osztályozd ezt a receptet

2 ember értékelte eddig

Kapcsolódó receptek:
  • KitKat & M&M torta

  • Mokkaszelet

  • Sütés nélküli kókuszkocka

  • Ostyás rizses csoki

  • Sodort rétes

Hozzászólások

  1. Szerző: Katalin Tóth 2017-11-27

    A tejföl és a liszt mennyisége

    ??? vagy amennyit felvesz?A választ megköszönöm

  2. Szerző: Enreceptem.hu 2017-11-27

    Javítva

Vélemény, hozzászólás?

Fel!