Téli zöldborsóleves májgombóccal
2018-01-21Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 2 evőkanál étolaj
- 1,5 liter víz
- 20 dkg zöldborsó mirelit vagy üveges
- 1 db májkonzerv
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 csokor petrezselyem
- 2 db sárgarépa
- 1 db vöröshagyma kis
- 1 csipet feketebors
- 1 db fehérrépa
- 1 db tojás
Mennyiség: adag
Hozzávalók
Mennyiség: adag
|
Elkészítés
- 2 evőkanál olajon megpároljuk a karikára vágott répákat. ráöntünk 1,5 liter vizet és felforraljuk.
- hozzáadunk 2 marék, kb. 20 dkg mirelit zöldborsót a hagymát és ízesíthetjük 2 leveskockával vagy csak sóval.
- Párperc alatt megfő. Addig 1 kis májkonzervet elkeverünk simára 1 tojással adunk hozzá 2 evőkanál zsemlemorzsát pici borsot 1 kis aprított petrezselyemlevelet,5 percet hagyjuk állni majd kezünkkel formázzunk belőle kisebb gombócokat vagy kiskanállal szaggatjuk a forró levesbe .
- 2-3 percet főzzük. tálaláskor megszórhatjuk petrezselyemzölddel.
A recept megosztása
Comments (2)
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
posted by Krisztina Kovács on 2018-01-22
Ezt ma kipróbálom!
posted by Krisztina Kovács on 2018-01-28
https://uploads.disquscdn.com/images/c23a481a8612db5b3a441a4b95e88cf8b9ffaa24cf6095763a19aa93a60fc46b.jpg
Finom lett!