Tepertőkrémes pogácsa
2019-10-20Related Recipes:
Kinézetre nem a legszebb, de annál finomabb!
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Elkészítés
- Az élesztőt csészébe morzsolom, rászórom a cukrot, és ráöntöm a langyos tejet. Hagyom fölfutni (pár perc)
- Keverőtálba öntöm a szitált lisztet. és összekeverem a sóval. Hozzáadom a felfutott élesztőt, 2 egész tojást, a tejfölt, és a puha zsírt. Simára dolgozom, és letakarva 10 percig pihentetem.
- Lisztezett felületen kinyújtom kb. 1 cm vastagságúra, (amekkora a gyúródeszkám) és rákenem a töpörtőkrémet. Picit megszórom borssal. (elhagyható) Lazán feltekerem, kissé ellapítom. A két végét középre hajtom, majd egymásra hajtom. 10 percet pihentetem.
- Kinyújtom kb. 2 cm vastagságúra, és élesebb késsel nem túl mélyen berácsozom. Lisztbe mártott kisebb, vagy közepes pogácsaszaggatóval kiszaggatom. (A leeső részeket újból összegyúrom, de ez már nem lesz leveles)
- Sütőpapiros tepsibe rakom. A tojássárgát elkeverem a tejjel, és ecsettel lekenem a pogácsák tetejét. Forró sütőben kb. 180-200 fokon (kb. 20 perc) alatt szép pirulósra sütöm. (Ne süssük túl, ne szárítsuk ki!)
A recept megosztása