Tepsis sült tarja
2020-09-13Related Recipes:
Ha szeretnénk, finom, omlós, puha húsit enni, akkor érdemes kipróbálni ezt a receptet is.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 4 szelet sertéstarja
- 4-6 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál méz
- 0,5 dl étolaj
- só
- bors
- 2 evőkanál liszt
- 1,5 dl fehérbor vagy víz
- 30-40 dkg vargánya gomba kihagyható
Mennyiség: adag
Hozzávalók
Mennyiség: adag
|
Elkészítés
- Egy tálba, a mustárt, mézet, olajat, borsot, fokhagymát (tetszés szerinti fűszereket) összekeverjük, és beleforgatjuk a húst. Lefóliázzuk, egy éjszakára vagy pár órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt kivesszük és besózzuk.
- Egy tepsit bezsírozunk, a hússzeleteket lisztbe forgatjuk, majd egymás mellé rakjuk a tepsibe. (Lisztbe azért forgatom, mert nem szárad alatta ki a hús, finom, puha és omlós marad). Öntünk alá 1 dl bort vagy vizet, ha maradt ráöntjük a maradék pácot, lefóliázzuk, és kb. 180 C fokon 40 percig sütjük.
- Mikor puhára párolódott levesszük róla a fóliát, hozzáadjuk a felszeletelt gombát és készre sütjük. Szükség szerint forgassuk meg, és a folyadékot pótoljuk, ne hagyjuk leégni! A tepsibe visszamaradt szaftba forgassuk a főtt krumplit, és azzal tálaljuk.
A recept megosztása