Tésztás lecsó
2018-06-16Related Recipes:
A lecsó jó. Ennyi. Nincs mit cifrázni, ezer féle verzióban készül, mindenkinek megvan a kedvence.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 2 db vöröshagyma nagyobb
- 4-5 db paprika
- 3 db paradicsom
- 30 dkg lecsókolbász
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 dl zsradék
- 30 dkg száraztészta
- só
- bors
- 4-5 dl víz
Mennyiség: fő
Hozzávalók
Mennyiség: fő
|
Elkészítés
- A tisztított hagymát szálasra vágjuk. A megmosott paprikát, paradicsomot feldaraboljuk. A kolbászt felkarikázzuk.
- A zsiradékra rátesszük a hagymát, párpercig párol. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és 2-3 percre lefedjük. Azután rádobjuk a kolbászt, meghintjük pirospaprikával, csapott teáskanál sóval, késhegynyi borssal, hozzáöntjük a száraztésztát és 4 dl forró vizet.
- Lefedjük az edényt és takarékra tesszük a hőt. 10 perc után megnézzük, ha szükséges utána ízesítünk és öntünk még hozzá vizet. Ne főzzük túl puhára!
A recept megosztása