Loader

Tökpuffancs salátával

2018-04-27
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

Amikor nincs otthon hús, vagy épp vagy épp nincs kedvünk húst enni. Haha! Szóval akkor sem kell kétségbe esni, nekiállhatunk tökölni. Tessék elhinni, hogy a tök ehető, sőt finom! Aki nem hiszi, ne tököljön, próbálja ki a receptet! Köszönjük a beküldött receptet!

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személyre

Hozzávalók

Mennyiség: személyre

Elkészítés

  1. A meghámozott, megtisztított tököt nagyobb darabokra vágjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük és besózzuk.
  2. Három tojást felverünk a reszelt sajttal vagy kaporral, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzávegyítjük a jól kinyomkodott tököt.
  3. Borssal ízesítjük és annyi lisztet keverünk bele, hogy galuskatészta állagú masszát kapjunk.
  4. Evőkanállal forró olajba vagy zsírba szaggatjuk és a puffancsok mindkét oldalát pirosra sütjük.
Saláta
  1. A saláta összetevőit megmossuk, majd feldaraboljuk.
  2. A kefirbe belekeverjük a sót, a citromlét, esetleg cukrot. Aki szeretne más ízeket kipróbálni készítheti majonéz, esetleg kevés mustár hozzáadásával.
  3. Az öntetet összekeverjük a salátával, és tálaljuk. Aki szereti tehet rá egy kevés olívaolajat is. A saláta összetevőit is szabadon lehet variálni. A konzerv kukorica, és az uborka is nagyon jól illik bele.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!