Tökpuffancs salátával
2018-04-27Related Recipes:
Amikor nincs otthon hús, vagy épp vagy épp nincs kedvünk húst enni. Haha! Szóval akkor sem kell kétségbe esni, nekiállhatunk tökölni. Tessék elhinni, hogy a tök ehető, sőt finom! Aki nem hiszi, ne tököljön, próbálja ki a receptet! Köszönjük a beküldött receptet!
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- Tökpuffancs - családi adag
- 2 kg tök ha fagyasztott akkor elég 1 kg is. Használhatunk nagy cukkinit is.
- 3 db tojás
- késhegynyi bors
- néhány evőkanál liszt
- 5 dkg reszelt sajt vagy
- fél marék vágott kapor
- 1 dkg élesztő
- olaj a sütéshez
- Saláta
- 1 fej saláta
- 2 db zöldpaprika
- 2 db paradicsom
- 1 db újhagyma
- 2 db kefir vagy joghurt
- citromlé
- só
- cukor elhagyható
- 15 dkg sonka bármilyen
- 6-8 dkg sajt
Mennyiség: személyre
Hozzávalók
Mennyiség: személyre
|
Elkészítés
- A meghámozott, megtisztított tököt nagyobb darabokra vágjuk, kis lyukú reszelőn lereszeljük és besózzuk.
- Három tojást felverünk a reszelt sajttal vagy kaporral, belemorzsoljuk az élesztőt, és hozzávegyítjük a jól kinyomkodott tököt.
- Borssal ízesítjük és annyi lisztet keverünk bele, hogy galuskatészta állagú masszát kapjunk.
- Evőkanállal forró olajba vagy zsírba szaggatjuk és a puffancsok mindkét oldalát pirosra sütjük.
Saláta
- A saláta összetevőit megmossuk, majd feldaraboljuk.
- A kefirbe belekeverjük a sót, a citromlét, esetleg cukrot. Aki szeretne más ízeket kipróbálni készítheti majonéz, esetleg kevés mustár hozzáadásával.
- Az öntetet összekeverjük a salátával, és tálaljuk. Aki szereti tehet rá egy kevés olívaolajat is. A saláta összetevőit is szabadon lehet variálni. A konzerv kukorica, és az uborka is nagyon jól illik bele.
A recept megosztása