Töltött csirkecomb
2015-11-06Related Recipes:
A töltött csirkecombokat több féle töltelékkel szokták készíteni, de egyik legnépszerűbb, ha májas tölteléket teszünk a combok bőre alá. Lehet friss csirkemájat, vagy májkonzervet is használni. Nem kell megakadni a májnál, szabad további finomságokkal is bővíteni, változtatni a töltelék összetételét. Kerülhet bele friss, vagy konzerv gomba, zöldborsó, vagy más egyéb zöldség is. Van, aki a töltetékhez csak összekeveri az alapanyagokat nyersen, esetleg turmixgéppel pépesíti, és van, aki megpirítja a hagymát és májat előtte. Ezúttal az utóbbi verziót választottam.
Hozzávalók
- 6 db csirkecomb
- 30 dkg csirkemáj
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- zsiradék
- 2 db zsemle
- 2 db tojás
- só
- bors
- majoránna
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A csirkecombokat megmossuk, és a bőrét fellazítjuk egy fakanál segítségével. A combokat fűszerezzük meg kedvenc fűszereink majd tegyük félre, amíg elkészítjük a tölteléket.
- A vöröshagymát vágjuk apróra, majd zsiradékon pirítsuk aranyszínűre, és öntsük bele a csirkemájat, amit előzőleg ledaráltunk, vagy teljesen összevágtunk kicsire. Sózzuk, borsozzuk, tegyünk bele majorannát, vagy egyéb kedvenc fűszerünket, ételízesítőt, pároljuk néhány percig, majd vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni a kezelhetőség érdekében.
- A petrezselymet vágjuk nagyon apróra, az előzőleg tejbe, vagy vízbe ázatott zsemléket nyomkodjuk ki, és tépkedjük, morzsoljuk apróra. Keverjük hozzá a kihűlt májat, és a két tojást.
- Töltsük a tölteléket a combok bőre alá. Tegyük a megtöltött csirkecombokat egy hőálló edénybe vagy tepsibe, öntsünk alá egy kevés zsiradékot, egy dl vizet, vagy ínyencek egy dl sört. Fedjük le fóliával az edényt és közepes tűz mellett süssük kb egy órát, majd vegyük le a fóliát, és nagyobb hőfokon süssük pirosra (még kb. 15 perc). Közben néhányszor locsoljuk meg a pecsenyelével, hogy ne legyen száraz a teteje sem.
- Köretnek leginkább petrezselymes burgonya illik hozzá, de rizzsel is tökéletes. Én ezúttal zöldségeket tettem a combok mellé, és néhány szelet kolozsvári szalonnát.
Comment (0)
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
posted by Brenda on 2012-10-28
Pontosan így készítem én is! Ma éppen egész csirkét töltöttem meg, de most máj helyett gombát használtam. Remélem finom lesz…:)