Töltött fasírt tekercs
2018-05-11Related Recipes:
A fasírt az egyik legváltozatosabban elkészíthető húsétel, ez vonatkozik alapanyagok sokféleségére, de az elkészítés módjára is. Ami közös bennük, hogy általában főszeres darált húst zsemlemorzsával, tojással összekeverünk és megsütjük. A többi a ráadás, és az már a szakács fantáziájára van bízva. Most egy töltött fasírt tekercset osztunk meg veletek.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- A fasírtba
- 70 dkg darált hús mindegy hogy sertés vagy más.
- 4 evőkanál zsemlemorzsa vagy 2 tejbe áztatott kifacsart zsemle
- 6 evőkanál tej
- 1 dl főzőtejszín
- 2 db tojás
- 1 kávéskanál őrölt pirospaprika
- 3 gerezd fokhagyma összezúzva
- só
- bors
- A töltetékbe
- 20 dkg sajt szeletelve!
- 15 dkg sonka
- 35 dkg zöldség keverék mirelit
- 5 dkg sajt reszelve
- 1 db tojás a lekenéséhez
Mennyiség: személyre
Hozzávalók
Mennyiség: személyre
|
Elkészítés
- A töltetéket szabad lehet változtatni, ez csak egy kipróbált példa. A fasírt hozzávalóit összegyúrjuk
- A mirelit zöldségkeveréket kiolvasztjuk, a keményebbeket elő is főzhetjük.
- Fólián a fasírtmasszát szétlapítjuk olyan hosszúra, mint a tepsink.
- Megpakoljuk töltelékkel és megszórjuk reszelt sajttal.
- A fólia segítségével feltekerjük és zsírozott tepsibe tesszük. Természetesen a fóliát eltávolítjuk. Használhatunk sütőpapírt is.
- A felvert tojással lekenjük és betesszük a jó meleg sütőbe kb. 1 órára. 10 perc sütés után újból lekenjük.
- Néha meg lehet locsolni a saját levével. Letakarni nem szoktam, hiszen sütni akarjuk nem párolni.
- Amikor pirulni kezd, nézzük meg, hogy átsült-e! Ne száradjon ki!
A recept megosztása