Loader

Töltött fasírt tekercs

2018-05-11
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

A fasírt az egyik legváltozatosabban elkészíthető húsétel, ez vonatkozik alapanyagok sokféleségére, de az elkészítés módjára is. Ami közös bennük, hogy általában főszeres darált húst zsemlemorzsával, tojással összekeverünk és megsütjük. A többi a ráadás, és az már a szakács fantáziájára van bízva. Most egy töltött fasírt tekercset osztunk meg veletek.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személyre

Hozzávalók

Mennyiség: személyre

Elkészítés

  1. A töltetéket szabad lehet változtatni, ez csak egy kipróbált példa. A fasírt hozzávalóit összegyúrjuk
  2. A mirelit zöldségkeveréket kiolvasztjuk, a keményebbeket elő is főzhetjük.
  3. Fólián a fasírtmasszát szétlapítjuk olyan hosszúra, mint a tepsink.
  4. Megpakoljuk töltelékkel és megszórjuk reszelt sajttal.
  5. A fólia segítségével feltekerjük és zsírozott tepsibe tesszük. Természetesen a fóliát eltávolítjuk. Használhatunk sütőpapírt is.
  6. A felvert tojással lekenjük és betesszük a jó meleg sütőbe kb. 1 órára. 10 perc sütés után újból lekenjük.
  7. Néha meg lehet locsolni a saját levével. Letakarni nem szoktam, hiszen sütni akarjuk nem párolni.
  8. Amikor pirulni kezd, nézzük meg, hogy átsült-e! Ne száradjon ki!
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!