Töltött jérce gesztenyével
2015-11-06Related Recipes:
A gesztenyével töltött jérce olyan étel, ami megállja a helyét bármely ünnepi asztalon. Megvallom őszintén én nem tudtam melyik periódus egy szárnyas életében a jérce korszak. Szerencsére van internet, így pillanatokon belül sikerült megtudnom, hogy a jérce fiatal, még nem kotló tyúk. A jérce helyettesíthető csirkével is, a lényeg a gesztenyés tölteléken van. Ezt a receptet nyugodtan ajánlom mindenkinek, aki szereti a szárnyas húst és a gesztenyét külön-külön is.
Hozzávalók
- 1 db jérce (fiatal tyúk)
- 1 csomag petrezselyem
- 20 dkg gesztenye
- 10 dkg darált gesztenye
- 8 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg gomba
- 2 db zsemle
- 2 dl tej
- 2 db tojás
- 2 evőkanál zellerlevél
- 2 evőkanál olaj
- 10 dkg cukkini vagy sárgarépa
- só
- bors
- zsemlemorzsa
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A jérce mellén a bőrt elválasztjuk a hústól, úgy hogy a bőr alá tudjunk tölteni, kívül megsózzuk és petrezselymet dugunk a hasüregbe.
- A szemes gesztenyét leforrázzuk, majd 5 percig főzzük, majd amikor kész, leszűrjük, és négyfelé vágjuk a szemeket.
- Vajon megpirítjuk a hagymát, majd az apró kockára vágott gombát.
- A zsemléket tejben áztatjuk, kicsavarjuk, és a keverőtálba tesszük a darált gesztenyével együtt. Hozzá keverjük a hagymás gombát, sót, borsot, tojásokat és a vágott zellerlevelet.
- Végül belekeverjük a darabos gesztenyét, esetleg zsemlemorzsát, ha túl lágy a töltelék.
- Habzsákból a jércék bőre alá nyomjuk a tölteléket, a kilógó nyakbőrt a jércék alá hajtjuk.
- Olajjal megkenjük a gesztenyével töltött jércéket és, 160 fokos sütőben kb. egy óra alatt szép pirosra sütjük. Sütés közben gyakran locsoljuk.
- Rizi-bizivel vagy zöldségekkel tálaljuk
Comment (0)
Vélemény, hozzászólás?
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
posted by Gjoe on 2012-01-20
Eddig távol tartottam magam a gesztenyés tölteléktől, de azt hiszem itt az ideje adni a számára egy esélyt.