Loader

Töltött jérce gesztenyével

2015-11-06
Related Recipes:
  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Rablóhús (sütőben)

  • Házi májas fokhagymás húskonzerv

  • Tepsis sült tarja

  • Rakott cukkini

A gesztenyével töltött jérce olyan étel, ami megállja a helyét bármely ünnepi asztalon. Megvallom őszintén én nem tudtam melyik periódus egy szárnyas életében a jérce korszak. Szerencsére van internet, így pillanatokon belül sikerült megtudnom, hogy a jérce fiatal, még nem kotló tyúk. A jérce helyettesíthető csirkével is, a lényeg a gesztenyés tölteléken van. Ezt a receptet nyugodtan ajánlom mindenkinek, aki szereti a szárnyas húst és a gesztenyét külön-külön is.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A jérce mellén a bőrt elválasztjuk a hústól, úgy hogy a bőr alá tudjunk tölteni, kívül megsózzuk és petrezselymet dugunk a hasüregbe.
  2. A szemes gesztenyét leforrázzuk, majd 5 percig főzzük, majd amikor kész, leszűrjük, és négyfelé vágjuk a szemeket.
  3. Vajon megpirítjuk a hagymát, majd az apró kockára vágott gombát.
  4. A zsemléket tejben áztatjuk, kicsavarjuk, és a keverőtálba tesszük a darált gesztenyével együtt. Hozzá keverjük a hagymás gombát, sót, borsot, tojásokat és a vágott zellerlevelet.
  5. Végül belekeverjük a darabos gesztenyét, esetleg zsemlemorzsát, ha túl lágy a töltelék.
  6. Habzsákból a jércék bőre alá nyomjuk a tölteléket, a kilógó nyakbőrt a jércék alá hajtjuk.
  7. Olajjal megkenjük a gesztenyével töltött jércéket és, 160 fokos sütőben kb. egy óra alatt szép pirosra sütjük. Sütés közben gyakran locsoljuk.
  8. Rizi-bizivel vagy zöldségekkel tálaljuk
A recept megosztása

Comment (0)

  1. posted by Gjoe on 2012-01-20

    Eddig távol tartottam magam a gesztenyés tölteléktől, de azt hiszem itt az ideje adni a számára egy esélyt.

Vélemény, hozzászólás?

Fel!