Töltött káposzta III.
2018-12-25Related Recipes:
Van már egy töltött káposzta receptem az oldalon, de olyan jó receptet láttam a minap, hogy meg kellett csinálnom. Egy általam kedvelt műsorvezető, zenész…stb…töltött káposzta receptjét láttam vlog formában. Előző nap vettem erdélyi szalonnát, és nem volt még terv, hogy mihez fogom felhasználni, a többi hozzávaló már otthon volt. Így a vlog végén neki is álltam, hamarabb elkészült mintha füstölt hús lett volna benne, nagyon finom lett, biztos, hogy legközelebb is így fogom elkészíteni.
Hozzávalók
- 1,5 kg savanyú káposzta
- 15 db savanyított káposzta levél
- 1,5 kg darált lapocka
- 15 dkg rizs
- 20 dkg erdélyi szalonna ha lehet házi
- 1 fej vöröshagyma jó nagy
- 1 db tojás
- 2 ek sertés zsír
- 2 ek liszt
- 2 tk pirospaprika
- őrölt bors
- só
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, majd ugyanezt tesszük a szalonna egyharmadával. A káposztát és a leveleket átmossuk, a levelek vastag, eres részét kivágjuk. Beletesszük az edénybe a zsírt a hagymának a háromnegyedét és a felkockázott szalonnát.
- A darált húshoz adjuk a tojást, a hagymát, a borsot, a rizst, kicsit megsózzuk, és összegyúrjuk.
- Az edényben lévő hagymához és szalonnához hozzáadjuk a lisztet, kicsit megkavarjuk a tűzhelyen, majd hozzáadjuk a pirospaprikát. Összekeverjük majd rétegesen elkezdjük belepakolni, egy sor káposzta, egy sor levélbe töltött töltelék, ha elfogyott a levél akkor a gombócokat tesszük egymás mellé.. A végén a kétharmad erdélyi szalonnát csíkokra vágjuk, és azzal betakarjuk a káposztát.
- Vízzel felengedjük, és hagyjuk főni. Tejföllel, friss kenyérrel tálaljuk.