Loader

Túrógombóc

2015-11-06
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Citromos szelet

  • Medvehagymás csavart

  • Barackos túrókocka

  • Habos almás

A gombócról mindig az „Indul a bakterház” című film jut eszembe. Bizonyára van olyan kedves olvasónk, aki szintén látta ezt a nagyon jó kis vígjátékot. Mondjuk abban a szilvás gombócnak jutott szerep, de az már fent van az oldalon, ezért nekem a túró gombóc receptje maradt.

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A túrógombócunkhoz egy edényben vizet teszünk a tűzhelyre, hogy mire a gombócokat megformázzuk, a víz felforrjon.
  2. Az elmorzsolt túrót alaposan dolgozzuk össze a búzadarával, a tojások sárgájával és egy kis sóval. A masszát pihentessük addig, amíg a búzadara a nedvességtől meg nem duzzad.
  3. A tojások fehérjét habverővel kemény habbá verjük, majd lazán hozzákeverjük a masszához.
  4. Az összekevert tésztából, vizes kézzel, és gombócokat formázunk, és a már lobogó sós vízbe egyenként belerakjuk.
  5. Amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére, egy másik edénybe kevés olajat teszünk, és mikor felforrósodott beleszórjuk a zsemlemorzsát. Folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk.
  6. A leszűrt leöblített gombócokat az aranysárga zsemlemorzsába forgatjuk és tejföllel tálaljuk, ízlés szerint, egy kevés cukorral is megszórhatjuk.
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!