Túrógombóc
2015-11-06Related Recipes:
A gombócról mindig az „Indul a bakterház” című film jut eszembe. Bizonyára van olyan kedves olvasónk, aki szintén látta ezt a nagyon jó kis vígjátékot. Mondjuk abban a szilvás gombócnak jutott szerep, de az már fent van az oldalon, ezért nekem a túró gombóc receptje maradt.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Elkészítés
- A túrógombócunkhoz egy edényben vizet teszünk a tűzhelyre, hogy mire a gombócokat megformázzuk, a víz felforrjon.
- Az elmorzsolt túrót alaposan dolgozzuk össze a búzadarával, a tojások sárgájával és egy kis sóval. A masszát pihentessük addig, amíg a búzadara a nedvességtől meg nem duzzad.
- A tojások fehérjét habverővel kemény habbá verjük, majd lazán hozzákeverjük a masszához.
- Az összekevert tésztából, vizes kézzel, és gombócokat formázunk, és a már lobogó sós vízbe egyenként belerakjuk.
- Amíg a gombócok feljönnek a víz tetejére, egy másik edénybe kevés olajat teszünk, és mikor felforrósodott beleszórjuk a zsemlemorzsát. Folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk.
- A leszűrt leöblített gombócokat az aranysárga zsemlemorzsába forgatjuk és tejföllel tálaljuk, ízlés szerint, egy kevés cukorral is megszórhatjuk.
A recept megosztása