Loader

Túrós labdácska

2020-01-05
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Kovács Jánosné

Hozzávalók

Mennyiség:

Hozzávalók

Mennyiség:

Elkészítés

  1. A túrót, kétféle cukrot, tojásokat, csipet sót kb. 3 percig turmixszal kikeverjük, majd mehet bele a sütőporral elkevert liszt.
  2. Erősebb zacskóba töltjük a tésztamasszát (én fagyasztó zacskót használtam,mert az jó erős.) Sarkára vágunk egy 2 cm-es lyukat. Olyan meleg olaj kell neki a sütéshez, mint a fánknak. Nem szabad,hogy túl forró legyen, mert nem sül meg a közepe.
  3. Miközben nyomjuk a tésztát az olajba,egy éles kés segítségével 2 centiméterenként a lyuknál elvágjuk.Nem kell őket forgatni,megfordulnak maguktól is. Mikor szép sötét aranybarnák, mehetnek a papírtörlőre.
  4. Az eperszószhoz, kockára vágtam az epret, lecukroztam,és kb. fél órát főztem.Itt a cukor mennyisége ízlés kérdése. Készíthetünk hozzá más gyümölcsből is szószt, de ehetjük lekvárral, vagy csokiöntettel is nagyon finom!
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!