Túrós labdácska
2020-01-05Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:Kovács Jánosné
Hozzávalók
- 50 dkg liszt
- 50 dkg natúr krémtúró
- 1 csomag sütőpor
- 4 db tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- étolaj a sütéshez
Mennyiség:
Hozzávalók
Mennyiség:
|
Elkészítés
- A túrót, kétféle cukrot, tojásokat, csipet sót kb. 3 percig turmixszal kikeverjük, majd mehet bele a sütőporral elkevert liszt.
- Erősebb zacskóba töltjük a tésztamasszát (én fagyasztó zacskót használtam,mert az jó erős.) Sarkára vágunk egy 2 cm-es lyukat. Olyan meleg olaj kell neki a sütéshez, mint a fánknak. Nem szabad,hogy túl forró legyen, mert nem sül meg a közepe.
- Miközben nyomjuk a tésztát az olajba,egy éles kés segítségével 2 centiméterenként a lyuknál elvágjuk.Nem kell őket forgatni,megfordulnak maguktól is. Mikor szép sötét aranybarnák, mehetnek a papírtörlőre.
- Az eperszószhoz, kockára vágtam az epret, lecukroztam,és kb. fél órát főztem.Itt a cukor mennyisége ízlés kérdése. Készíthetünk hozzá más gyümölcsből is szószt, de ehetjük lekvárral, vagy csokiöntettel is nagyon finom!
A recept megosztása