Túrós tészta
2015-11-06Related Recipes:
A receptes oldalak általában arra valók, hogy ha kitalálunk egy ételt és nem tudjuk, hogyan kell megfőzni, akkor segítséget kapjunk az oldal által. De ez csak általában, mert arra is jó, hogy ha nem tudjuk mit főzzünk, itt biztos találunk olyat ami a pénztárcánknak, a gyomrunknak megfelelő, ezen kívül a hűtőnkben lévő nyersanyagok is megtalálhatók benne. Nyilván túrónk és tejfölünk nincs mindig otthon, de ezek a hozzávalók a sarki boltban is beszerezhetők. Sokan édesen szeretik, de nálunk szóba se jöhet a cukor, kizárólag baconnel szeretjük, sósan.
Elkészítés
- Egy fazékban odateszünk a vizet, amibe majd a mákos tésztánk alapját a tésztát megfőzzük. Teszünk a vízbe 2 fakanál sót és pár csepp olajat (utóbbit azért, hogy ne ragadjon össze a tészta). Amíg a víz felforr, összevágjuk a bacont és elkezdjük kiolvasztani egy diónyi zsír segítségével, majd ropogósra sütjük. A túrót összetörjük és félretesszük.
- Mikor a víz felforrt a tésztát beleöntjük, és fakanállal belenyomkodjuk a vízbe. A csomagoláson megtaláljuk a főzési időt, de magunk is meggyőződhetünk arról, hogy a tészta megfőtt-e. A következőképpen tehetjük meg, emeljünk ki egy szál tésztát, és egy deszkán vágjuk ketté, ha nincs már fehér csík a közepén, akkor megfőtt.
- Csak akkor szűrjük le a tésztát, ha megkóstoltuk, és nem kemény. Ahogy a szűrőkanálba öntjük, hideg vízzel leöblítjük, majd egy előre odakészített edénybe, amibe egy kis olajat öntöttünk, (2 evőkanálnyit) beletesszük.
- Tálalásnál a felmelegített tésztára tesszük a túrót, majd a bacont, végül a tejfölt. Természetesen, aki cukorral szereti, az kihagyja a bacon.