Újévi lencseleves
2019-01-01Related Recipes:
Újévi hiedelem, hogy lencse, a bab vagy bármilyen más apró szemes étel fogyasztása szerencsét hoz. A magam részéről ezt én nem tapasztaltam, de ettől a leves még nagyon finom és nagyon szeretjük. A hiedelem szerint a szerencse csak abban az esetben következik be, ha a megfőtt lencse pontban éjfélkor a konyhaasztalra kerül. Valószínűleg itt követtem el a hibát. Ha van füstölt lé a hűtőnkbe akkor most fel tudjuk használni.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 30 dkg lencse
- 2 ek kókuszolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 2 kk pirospaprika
- 2 db babérlevél
- 1 db házikolbász
- só
- bors
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A lencsét mossuk meg és áztassuk be egy éjszakára.
- Az kókuszolajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát, majd adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát, a felkarikázott répát és fehérrépát. Hagyjuk a répákat pár percig párolódni, hogy puhák legyenek. Mehet rá az elkészült zöldségekre a pirospaprika, keverjünk rajta párat, hogy a paprika megolvadjon, majd mehet bele a leszűrt lencse is.
- Öntsük fel az egészet annyi vízzel, hogy ellepje, majd adjuk hozzá a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk. Alacsony lángon, fedővel nagyjából 50 percig főzzük a levest, amíg a lencse meg nem puhul. Félidőnél tegyük bele a karikára vágott kolbászt is.
A recept megosztása