Virslileves
2015-11-07Related Recipes:
Egy fárasztó nap után, az ember lánya nem áll neki háromfogásos vacsora készítésének. Hiába vagyunk fáradtak, a család nem éhezhet. Ilyen alkalommal kell az ötlettárunkat latba vetni. Elsőnek megnézzük, hogy mi van a hűtőben, majd kitaláljuk, hogy mit lehet abból kihozni, Egy ilyen napon született meg a virslileves ötlete is. Az ilyen leveseknél az a jó, hogy bármi, bármivel helyettesíthető, csak az ízlésünk szabhat határt.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 3 dkg zsír
- 1 fej vöröshagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db póréhagyma
- 2 db sárgarépa
- 2 pár virsli
- 20 dkg burgonya
- 1 evőkanál liszt
- 1 kávéskanál pirospaprika
- só
- bors
- petrezselyem
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A finomra vágott hagymát zsiradékban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az apró kockára vágott zöldpaprikát, illetve a felkarikázott póréhagymát. Néhány percig pároljuk, hozzákeverjük a felkarikázott virslit, megszórjuk a liszttel, kicsit megpirítjuk, hozzáadjuk a pirospaprikát, majd hideg vízzel felengedjük.
- Hirtelen felforraljuk, és Sózzuk és beletesszük a kockára vágott burgonyát, és a répát, őrölt borssal fűszerezzük.
- Készre főzzük. Tálaláskor apróra vágott petrezselymet adunk hozzá.
A recept megosztása