Vörösboros gyümölcsleves
2020-01-12- Konyha: Magyar
Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 2 db alma
- 3-6 dl vörösbor
- 1 dl tejszín
- fűszer (szegfűszeg, fahéj)
- 1 teáskanál pudingpor
- cukor vagy édesítő ízlés szerint
Mennyiség: adag
Hozzávalók
Mennyiség: adag
|
Elkészítés
- Magozott meggybefőttből és almából készítettem. Leöntöttem a meggyről a levet és felkockáztam a hámozott almát.
- Feltettem egy lábasba a fele meggylevet 2 dl vízzel forralni. Ízesítettem szegfűszeggel,fahéjjal és hozzá adtam az almát, majd a meggyet. Fölöntöttem vörösborral, és még ha szükséges, meggylével, majd párperc alatt megfőztem.
- Kevés pudingport elkevertem vízzel és hozzáöntöttem. 1 percig forraltam. (Elég édes volt nekünk, így nem is édesítettem) Tejszínt raktam a tetejére tálaláskor. Nagyon finom.
A recept megosztása