Zöldborsóleves tarhonyával
2015-11-07Related Recipes:
Egy kedves látogatónk küldte, nem írt hozzá leírást.
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 40 dkg zöldborsó
- 1 fej vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 2 db sárgarépa
- 4 gerezd fokhagyma
- só
- ételízesítő
- őrölt bors
- bazsalikom
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A vöröshagymát finomra vágjuk majd kevés olajon üvegesre pirítjuk. Beletesszük a batonokra vágott sárgarépát, összepirítjuk. Felöntjük 1 liter csontlével vagy leveskockából készült levessel. Ízesítjük-sózzuk ételízesítővel, fűszerezzük őrölt fekete borssal és a fokhagyma gerezdekkel,15-20 percig főzzük.
- Közben a paradicsom héját lehúzzuk, kimagozzuk és apró kockákra vágjuk. A tarhonyát megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a leveshez – jelen esetben – a mirelit zöldborsót, a kockára vágott paradicsomot és a pirított tarhonyát, kis lángon további 15-20 percig főzzük. Közben ha szükséges sózzuk, borsozzuk, valamint közvetlenül a tálalás előtt csipetnyi bazsalikommal fűszerezzük
A recept megosztása