Zöldborsós csirkemáj
2018-09-07Related Recipes:
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemáj
- 20 dkg zöldborsó (fagyasztott is jó)
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál őrölt paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 4 evőkanál étolaj vagy zsír
- kevés bors
- 1 teáskanál só
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A zöldségeket megtisztítjuk, majd apró kockákra vágjuk. A májat jól megmossuk, megtisztítjuk, minden oda nem illő részt kivágunk belőle, nehogy keserű legyen, és feldaraboljuk.
- Lábasba,vagy mélyebb serpenyőbe olajat hevítünk, beletesszük a hagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikát, paradicsomot, és párpercig pároljuk együtt. Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük vele, és mindjárt hozzáadjuk a zöldborsót.
- Felöntjük 1 dl vízzel,sózzuk, borsozzuk, lefedve 5-10 percig pároljuk, míg a borsó félig meg nem puhul. Hozzáadjuk a májat, és kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. Próbaképp egyet kettévágunk, és ellenőrizzük, hogy meg-e főtt. Ha több szafttal szeretnénk, akkor adjunk hozzá kevés vizet még. Főzésnél vigyázzunk arra, hogy a májat ne szárítsuk ki!
A recept megosztása