Zöldséges halleves
2018-05-04Related Recipes:
Nem lehet mindig halászlét főzni, vagy rántott pontyot csinálni, ha sikeres volt a hétvégi horgászkaland, néha érdemes valami újat is kipróbálni. Legyen most a soron a zöldséges halleves!
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 50 dkg hal pár szép szelet ponty tökéletes a célra
- 25 dkg leves zöldség vegyesen
- 25 dkg burgonya
- 1 kanál zsiradék
- 1 dl tejföl
- 2 db zöldpaprika
- késhegyni pirospaprika
- bors
- 0,5 db citrom
- só
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A halat - lehetőleg pontyot - megtisztítjuk daraboljuk, sózzuk. Ha van irkája a halnak, az azt is idetesszük.
- A vegyes zöldséget megmossuk, tisztítjuk, apró kockára vágjuk, majd a szeletekre vágott zöldpaprikával együtt a zsiradékon kissé megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. A levest ízesítsük, sóval borssal, esetleg kedvenc fűszerkeverékünkkel.
- Amikor már majdnem megpuhult a zöldség, beletesszük a halat és azzal együtt tovább főzzük. Óvatosan keverjük, nehogy összetörjön a hal. Ne felejtsük el, hogy a hal nagyon gyorsan megfő!
- Tálalás előtt a tejfölbe csavarjunk némi citromot, és öntsük a levesbe. Van aki 2-3 kanálka reszelt tormára esküszik, mindenki döntse el, hogy ízlik neki jobban!
A recept megosztása