Loader

Zöldséges halleves

2018-05-04
Related Recipes:
  • Fanta szelet

  • Pudingos kekszek

  • Citromos szelet

  • Baconbe tekert, karfiolos fasírt

  • Medvehagymás csavart

Nem lehet mindig halászlét főzni, vagy rántott pontyot csinálni, ha sikeres volt a hétvégi horgászkaland, néha érdemes valami újat is kipróbálni. Legyen most a soron a zöldséges halleves!

Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Nyomtat:
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Hozzávalók

Mennyiség: személy

Elkészítés

  1. A halat - lehetőleg pontyot - megtisztítjuk daraboljuk, sózzuk. Ha van irkája a halnak, az azt is idetesszük.
  2. A vegyes zöldséget megmossuk, tisztítjuk, apró kockára vágjuk, majd a szeletekre vágott zöldpaprikával együtt a zsiradékon kissé megpirítjuk, megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. A levest ízesítsük, sóval borssal, esetleg kedvenc fűszerkeverékünkkel.
  3. Amikor már majdnem megpuhult a zöldség, beletesszük a halat és azzal együtt tovább főzzük. Óvatosan keverjük, nehogy összetörjön a hal. Ne felejtsük el, hogy a hal nagyon gyorsan megfő!
  4. Tálalás előtt a tejfölbe csavarjunk némi citromot, és öntsük a levesbe. Van aki 2-3 kanálka reszelt tormára esküszik, mindenki döntse el, hogy ízlik neki jobban!
A recept megosztása

Vélemény, hozzászólás?

Fel!