Zöldséges húsgombócleves
2018-05-07Related Recipes:
Egy jó leves sosem rossz! Főleg, ha van benne hús, legalább gombóc formájában!
Bevásárló listához ad
Ez a recept bekerült a bevásárló listádba.
Recept nyomtatása
Kedvenc:Bevásárlólistához:
A receptet beküldte:
Hozzávalók
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyem
- 1 rész zellergumó kisebb darab
- 1 evőkanál baromfizsír vagy étolaj
- 1,8 liter húsleves alaplé 2 húsleveskocka is megteszi és víz
- 30 dkg darálthús
- 1 db tojás
- 1 evőkanál zsemlemorzsa
- só
- bors
- 3 evőkanál száraz levestészta
Mennyiség: személy
Hozzávalók
Mennyiség: személy
|
Elkészítés
- A zsiradékon megfuttatjuk a tisztított darabolt zöldségeket és felengedjük az alaplével, de ha nincs akkor 1,8 l vízzel és dobunk bele 2 db leveskockát.
- Felforraljuk és belefőzzük a kis diónyi húsgombócokat És a levestésztát,
- Gombóc készítése: összekeverjük a darált húst, tojást, zsemlemorzsát sót, borsot, adhatunk hozzá kevés petrezselyemlevelet, Kis diónyi gombócokat formálunk belőle.
- Tálaláskor megszórhatjuk kevés petrezselyemzölddel.
A recept megosztása